Promovisani učenici generacije srednjih škola za 20/21. godinu

 

U prisustvu premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića i ministra obrazovanja i nauke TK Elvisa Barakovića danas je promovisan 31učenik generacije srednjih škola za školsku 2020/2021. Ovim je nastavljena tradicija iskazivanja ponosa i poštovanja najboljim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima za postignuto u prethodnoj školskoj godini.
Čestitajući  ovim uspješnim srednješkolcima na izvanrednim rezultatima premijer Hodžić je istaknuo da se osjeća ponosnim u okruženju pametnih mladih ljudi naglasivši da će Vlada TK biti potpora njihove budućnosti.

ucenici


Uvjeren da su oni nosioci pozitivnih promjena u našem društvu ministar Baraković je kazao da„su ovi učenici pokazali da se i u doba pandemije, u teško doba, mogu pokazati izvanredni rezultati u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Ministarstvo obrazovanja i nauke TK je željelo da promoviše i pohvali svaki vid zalaganja i truda i svega što su učenici uradili u protekloj školskoj godini. Oni su ono najbolje, najsvjetlije što imamo“, kazao je ovom prilikom ministar Baraković naglasivši da „ulaganje u njihovo obrazovanje nikada ne smije biti posmatrano kao potrošnja nego kao ulaganje u bolju budućnost“.
Direktor Pedagoškog zavoda TK Nikola Čiča rekao je da je ovo prilika da se na simboličan način nagrade učenici koji su se u prethodnoj godini više zalagali da postignu bolji uspjeh u svom učenju. „Ono što je nama važno da ovoj djeci pokušamo kazati da se ipak može ostati u BiH, da mogu raditi na ovim prostorima i da mogu pokazati svoje znanje. Ovo je naš mali doprinos ka tome da ova djeca poslušaju da mogu biti i ovdje priznati i tu graditi svoje karijere“, rekao je direktor Čiča.  
Zbog epidemiološke situacije ograničeno samo na srednje škole, svečanost su organizovali Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod TK, u saradnji sa JU MSS Građevinsko-geodetska škola Tuzla i JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla.

1.12.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma