„Zmajevcima“ 14 medalja na „Velež Cupu“

''Zmaj-Alpamm'' sa 3. Međunarodnog plivačkog mitinga ''Velež Cup''-Sarajevo 8.2.2020. godine -

zmajevciVelez2020


U subotu 8.2.2020. godine u Sarajevu je održan 3. Međunarodni plivački miting „Velež Cup“. Plivalo se na velikom (50 metara) bazenu sa 10 staza i elektronskim mjerenjem vremena. Na mitingu je učestvovalo preko 270 takmičara iz 21 plivačkog kluba i 2 zemlje: Srbija i Bosna i Hercegovina.

Plivački klub ''Zmaj-Alpamm'' predstavljalo je 7 takmičara (4 plivačice i 3 plivača): Asja Zolotić, Ema Jahić, Zerina Vrabac, Arijana Imamović, Adnan Sarajlić, Kenan Dračić i Danijel Iličković.

Naši plivači osvojili su ukupno 14 medalja (11 zlatnih i 3 srebrne) i 2 pehara, a postignuti su sljedeći zapaženi rezultati:
•    Zerina Vrabac (’10) osvojila je 4 zlatne medalje u disciplinama 50 delfin, 50 leđno, 50 prsno i 50 metara slobodno te pehar za najuspješniju plivačicu (zbirom bodova iz 4 plivane discipline) u kategoriji djevojčice 2010 godišta i mlađe.
•    Kenan Dračić (’06) osvojio je 4 zlatne medalju u disciplinama 50 delfin, 100 delfin, 100 slobodno i 200 metara mješovito te pehar za najuspješnijeg plivača (zbirom bodova iz 4 plivane discipline) u kategoriji dječaci 2006/2007 godišta.
•    Danijel Iličković ('04) osvojio je 3 zlatne medalje u disciplinama 50 slobodno, 50 prsno i 100 prsno, te jednu srebrnu medalju u disciplini 50 metara delfin u kategoriji dječaci 2004/2005 godišta.
•    Asja Zolotić ('05) osvojila je jednu srebrnu medalju u disciplini 200 metara mješovito u kategoriji djevojčice 2004/2005 godišta.
•    Adnan Sarajlić ('04) osvojio je jednu srebrnu medalju u disciplini 100 metara leđno u kategoriji dječaci 2004/2005 godišta.

Ostalim plivačima nedostajalo je malo sportske sreće da dođu do pobjedničkog postolja. Međutim, svi plivači su popravili svoja najbolja vremena i ostvarili vidan rezultatski napredak. Obzirom da je ovo takmičenje u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, zadovoljni smo i ponosni postignutim rezultatima naših mladih plivača. Čestitamo svim našim takmičarima na dobrim rezultatima i osvojenim medaljama te im želimo puno sreće u daljem radu.

Ovim putem koristimo priliku da pozovemo nove članove za upis u školu plivanja ”Zmajček”. Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti (2014. godište). Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm, gledati putem You Tube kanala Plivački klub ZMAJ-Alpamm ili nas pratit putem Instagrama #pkzmaj.
P.K. ''Zmaj – Alpamm''

  • Ostali sportovi

    • F1: Dvostruko slavlje Red Bulla u Japanu

      F1: Dvostruko slavlje Red Bulla u JapanuNizozemac Max Verstappen pobijedio je na Velikoj nagradi Japana koja je održana na kultnoj stazi Suzuka. Trostruki svjetski prvak ostvario je 57 pobjedu u karijeri ispred momčadskog kolege Sergija...

    • F1: Verstappen starta prvi u Japanu

      F1: Verstappen starta prvi u JapanuIza nas su četvrte kvalifikacije sezone u Japanu koji je iz uobičajenog jesenjeg termina prebačen u rano proljeće. Iz blage naoblake je kao najbrži u kvalifikacijama izašao, očekivano, Max...

    • F1: Red Bull ponovo najbrži na treningu

      F1: Red Bull ponovo najbrži na treningu  Završen je posljednji slobodni trening na Velikoj nagradi Japana. S obzirom na to da se na drugom treningu praktično nije vozilo, ovaj treći trening timovima i vozačima bio je od velike važnosti. Što...

    • F1: VN Japana u Suzuki

      F1: VN Japana u Suzuki- Verstappenu prvi slobodni trening - Drugi trening sa malo akcije zbog kiše - Ovog vikenda vozi se VN Japana u Suzuki na stazi Suzuka International Racing Course. Staza je duga nešto više od 307...

    • Ministar Gazdić posjetio,,Mejdan“

      Ministar Gazdić posjetio,,Mejdan“Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Damir Gazdić jučer je sa saradnicima posjetio SKPC ,,Mejdan“ Tuzla. Direktor „Mejdana“ Edin Buševac je informisao delegaciju o aktivnostima...

    • F1: Sainz pobijedio na VN Australije

      F1: Sainz pobijedio na VN Australije- Odstajanje Maxa Verstappena - Iza nas je ranojutarnja VN Australije u Melbourneu, i to kakva utrka! U trećem krugu je iz utrke odustao Max Verstappen zbog kvara na zadnjoj desnoj kočnici! To je...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma