Bogat sadržaj Sajma kafe i čokolade

 

- 6 kafe brendova i 15 handmade čokolaterija na prvom Sajmu Kafe i Čokolade u Tuzli -

Sajakafepress

Najslađa manifestacija ove godine u Tuzli - 1. Sajam Kafe i Čokolade održaće se od 16. do 18. 05.2024 g. u HKC „Sveti Franjo“.
Na Sajmu će se predstaviti 6 poznatih kafe brendova te 15 handmade čokolaterija iz regiona.
Ideja za organizovanje ovog jedinstvenog događaja javila se davno, otkrio je na jučerašnjoj press konferenciji idejni tvorac sajma Edis Bajić:
“Ova ideja je stara godinama. U februaru mjesecu smo počeli organizaciju. Hoćemo da slatke ukuse čokolade i lijepe mirise kafe dovedemo u ovaj grad. Ja sam presretan jer će moja ideja konačno ugledati svjetlo dana. Osim toga, imat ćemo takmičenje barista, kviz takmičenje sa Dejanom Kotigom”- rekao je on.
“Dali smo podršku onima koji do sada nisu imali priliku se pokazati i iskazati na sajmovima. Imamo dva proizvođača lješnjaka iz Banja Luke, jednu vegansku čokoladu iz Banja Luke, proizvođača lješnjaka iz Prnjavora i njihove proizvode. Imamo iz naše Tuzle čokolaterije koji čuda prave, sa nama je i Papi Gelato koga ne trebamo dodatno predstavljati. Dolazi nam i čokolaterija “Rajska ptica” iz Zagreba te Cvetna Mafineriju iz Lazarevca u Srbiji, a i API Riznica iz Živinica sa jedinstvenim proizvodom - „čoko med“- naglasili su organizatori iz UG „Activus“.
Ono što svakako privlači pažnju je i logo i kompletan vizuelni identitet Sajma za koji je zaslužan Damir Pirić, koji je rekao da je ovo bio zahtjevan zadatak jer nije obuhvatao uobičajenu paletu boja:
“Nije bilo lako zapakovati tu ideju u grafički oblik. Kafa i čokolada dolaze upakovane u vrhunskim pakovanjima. Dugo smo tražili kako da to izgleda. Kafa i čokolada su sinergijski povezane. Na kraju, koristili smo paletu nesvakidašnjih boja. Ja sam zadovoljan”- rekao je Pirić.
Almedina Ćudić iz UG „Activus“ rekla je da je uložen veliki trud i napor da se organizuje ovaj sajam:
“Ideja je nastala ko i svaka druga dobra ideja. Čokolada je više od slatkiša, kafa je više od napitka. Kod nas kafa okuplja ljude i zbližava. I to želimo pokazati u našem gradu”- izjavila je Ćudić.
Ovaj projekat je dobio podršku i od Turističke zajednice grada Tuzle te je u programu “Proljeća u Tuzli”:
“Marljivo radimo na tome da obogaćujemo sadržaj u našem gradu, da našu Tuzlu učinimo što atraktivnijom destinacijom. Trudimo se da, prije svega, nama koji ovdje živimo, ovaj grad bude ugodan i lijep, a da bude i onda atraktivan svim našim gostima”- izjavila je Amra Jaganjac, ditrektorica Turističke zajednice grada Tuzle.
Sajam svečano „otvara svoje kapije“ u četvrtak u 17 sati, dok u petak i subotu počinje sa radom od 10 i traje do 20 sati, nakon čega (i u petak i subotu) počinje od 20h Kviz sa Deanom Kotigom.
U okviru cjelodnevnih aktivnosti Sajma osim degustacije kafa i čokolada očekuje vas i likovna kolonija srednjoškolaca na temu „Kafe i Čokolade“, koncerti učenika Srednje muzičke škole, druženje za djecu sa animatorima iz ekipe ProFun Events i druženje sa knjigama u organizaciju NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.
Pored informacija u vezi ovog Sajma danas smo i ekskluzivno saznali da će Tuzla naredne godine biti domaćin više dnevnog regionalnog kviz takmičenja.
Nama samo ostaje da vam poželimo Dobrodošlicu na 1. Sajam Kafe i Čokolade!

  • Privredni razvoj TK

    • Drugi dan Sajma Kafe i Čokolade u Tuzli

      Drugi dan Sajma Kafe i Čokolade u Tuzli- Ekipa „Kako 'oćeš“ iz Banja  Luke pobjednik prvog Kviza by Dean Kotiga na Sajmu Kafe i Čokolade u Tuzli - Drugi dan Sajma Kafe i Čokolade u Tuzli osim slasnih degustacija donio je i niz zanimljivih...

    • Tuzlaci uživali u kafi i čokoladi

      Tuzlaci uživali u kafi i čokoladiOvako bi u najkraćem mogli opisati prvi dan Sajma Kafe i Čokolade u Tuzli.Nakon svečanog otvaranja koje je ozvaničeno tradicionalnim „srkom“ kafe „dočekuše“ na samom ulazu u HRC „Sveti Franjo“, više...

    • Danas počinje - Prvi Sajam Kafe i Čokolade u Tuzli

      Danas počinje - Prvi Sajam Kafe i Čokolade u Tuzli  Nakon par mjeseci priprema sutra (četvrtak 16.maj) u 17 sati prvi Sajam Kafe i Čokolade u Tuzli otvara svoja vrata. Ljubitelji crnog napitka i najpopularnije slastice od 16. do 18. 05. u Tuzli na...

    • Delegacija Vlade na otvorenju „Dana jagodastog voća“

      Delegacija Vlade na otvorenju „Dana jagodastog voća“Svečanim presijecanjem vrpce ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Fedahija Ahmetović jučer je, zajedno sa nečelnikom općine Čelić Admirom Hrustavnovićem i federalnim ministrom raseljenih...

    • Bogat sadržaj Sajma kafe i čokolade

      Bogat sadržaj Sajma kafe i čokolade  - 6 kafe brendova i 15 handmade čokolaterija na prvom Sajmu Kafe i Čokolade u Tuzli - Najslađa manifestacija ove godine u Tuzli - 1. Sajam Kafe i Čokolade održaće se od 16. do 18. 05.2024 g. u HKC...

    • Prvi Sajam Kafe i Čokolade u Tuzli od 16. do 18. maja/svibnja

      Prvi Sajam Kafe i Čokolade u Tuzli od 16. do 18. maja/svibnja  Crni napitak bez koga malo ko počinje dan i ta slatka i neodoljiva poslastica ... znači kafa i čokolada i to na jednom mjestu, od 16. do 18. 05. u Tuzli na Sajmu Kafe i Čokolade u organizaciji UG...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma