- Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope, Dana Zlatnih ljiljana -

Grad9 maj

Svim građanima Tuzle, svim antifašistima u Bosni i Hercegovini i širom svijeta, čestitamo 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope, Dan Zlatnih ljiljana.

Dan pobjede nad fašizmom ostaje jedan od najsvjetlijih trenutaka u historiji čovječanstva, kada su fašizam i nacizam poraženi. Bez obzira na pokušaje revizije historijskih činjenica, istina o hrabrosti antifašista i njihovoj borbi protiv zla uvijek će biti vodilja naše kolektivne svijesti.

Iako smo slavili pobjedu nad fašizmom 1945. godine, moramo biti svjesni da ta pobjeda nije u potpunosti iskorijenila fašizam. Zato je naša obaveza kontinuirano njegovati antifašizam kao temeljnu civilizacijsku vrijednost. Antifašizam ostaje naše jasno opredjeljenje u borbi za temeljne ljudske vrijednosti i bolju evropsku budućnost kojoj težimo.

Na ovaj značajan datum, odajemo počast svim hrabrim pojedincima koji su se borili protiv fašizma u periodu 1941.-1945. i 1992.-1995., žrtvujući svoje živote za više ideale. Njihova hrabrost i predanost podsjetnik su da nikada ne smijemo posustati u borbi protiv najvećeg neprijatelja čovječanstva – fašizma.

Grad Tuzla, zajedno sa svojim građanima, ostaje nepokolebljiv u čuvanju vrijednosti antifašizma, koje obilježavamo 9. maja.

Dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma