• Izgradnja pješačkog mosta u Slavinovićima u završnoj fazi

Most

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralem Mulać, jučer su obišli radove na izgradnji pješačkog mosta preko reguliranog korita rijeke Jale u naselju Slavinovići. Investitor radova je Grad Tuzla – Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica. Novi most je postavljen i spojene su dvije obale rijeke Jale kod Osnovne škole u Slavinovićima. Planirano je da most bude potpuno završen u narednih 10 do 15 dana. Ukupna investicija iznosi oko 125.000 konvertibilnih maraka.

“Tuzla će i iduće godine biti pravo gradilište, nastavljajući s trendom investicija i velikih radova infrastrukturnih i komunalnih projekata na području grada. Cilj nam je riješiti probleme koje su identifikovali građani, a koje smo uvrstili u budžet. Izgradnja novog mosta u naselju Slavinovići je odgovor na zahtjeve građana, s obzirom da je prethodni most bio ilegalan i u lošem stanju. Poslušali smo njihove potrebe, planirali sredstva u budžetu, proveli postupke odabira izvođača i danas svečano prisustvujemo spajanju obala rijeke Jale ovim pješačkim mostom. Hvala građanima na strpljenju, a most je bio prijeko potreban za sve nas”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Građani naselja Slavinovići izrazili su zahvalnost i čestitali svima koji su dali doprinos u izgradnji mosta, odnosno na uspješno izvedenom projektu, Ističući važnost sigurnog mosta koji će koristiti u narednim godinama.

  • U Kovačevom Selu asfaltira se put dužine preko hiljadu metara

GradKovaacevo

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, zajedno s pomoćnikom gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr. sc. Miralemom Mulaćem, jučer je posjetio radove na izgradnji puta za povratničko naselje u Mjesnoj zajednici Simin Han, na lokaciji Kovačevo Selo. Ovaj putni pravac, dug preko hiljadu metara, ima procijenjenu cijenu od oko 340 hiljada konvertibilnih maraka, pri čemu Grad Tuzla učestvuje s 80 posto sredstava, dok preostalih 20 posto pokrivaju građani ovog naselja i Vlada Tuzlanskog kantona.

“Ovo je još jedan od 64 putna pravca koje smo obećali, i radimo punim tempom kako bismo što prije realizovali sve projekte koje smo uvrstili u budžet Grada Tuzle za 2024. godinu. Koristimo povoljne vremenske uslove kako bismo napredovali s izgradnjom putne infrastrukture”, izjavio je gradonačelnik Lugavić.

Ističući važnost ravnomjerne raspodjele investicija, gradonačelnik Lugavić je naglasio: “Često čujemo tvrdnje da se više gradi u centru grada, a manje izvan njega. Ova činjenica opovrgava takve stavove. Od 64 planirana putna pravca, 48 ih se nalazi u prigradskim mjesnim zajednicama, dok je 16 unutar gradskih mjesnih zajednica. To jasno pokazuje ravnomjernu raspodjelu projekata i usmjerenost prema potrebama svih dijelova grada.”

Grad Tuzla
22.2.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma