- Ambasador Francuske u BiH, NJ.E. François Delmas sastao se sa gradonačelnikom Tuzle, Zijadom Lugavićem -

Grad FRA

Ambasador Francuske u BiH, NJ.E. François Delmas, tokom jučerašnje posjete gradonačelniku Tuzle, dr. sc Zijadu Lugaviću, istakao je važnost saradnje između Francuske i Bosne i Hercegovine. U fokusu razgovora bila su pitanja od zajedničkog interesa, posebno u oblastima ekonomije,digitalne tranzicije, pitanja mladih, turizma i kulture.

Ambasador Delmas je naglasio podršku Francuske na evropskom putu Bosne i Hercegovine, te da potiče sve reforme na tom putu. Osim toga, razgovaralo se o unapređenju usluga javne administracije kroz digitalnu transformaciju, energetskoj tranziciji i projektima koje Grada Tuzla realizuje.

Gradonačelnik Lugavić istakao je već uspostavljene prijateljske odnose sa Saint Denisom iz Francuske te izrazio mogućnost daljeg razvoja i proširenja te saradnje.

Ambasador Delmas i gradonačelnik Lugavić naglasili su važnost jačanja veza između Tuzle i Saint Denisa, ali i drugih gradova Francuske, u cilju unapređenja kvaliteta života građana Tuzle.

U pratnji ambasadora Delmasa sastanku su prisustvovale, Ms. Loé Lagrange, savjetnica za kulturu i saradnju, i Ms. Ophélie Ibanez, politička savjetnica.

Grad Tuzla
21.2.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma