Počinju radovi na izgradnji objekta Općinskog suda u Tuzli


Simbolično 1. marta, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine počet će prvi radovi na izgradnji novog objekta Općinskog suda u Tuzli. Ova informacija ozvaničena je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i ministrice pravosuđa i uprave Ivane Kulić, sa program menadžerom i predstavnicom Delegacije Europske unije u BiH Dženitom Poljić, predsjednikom Općinskog suda u Tuzli Muhamedom Tulumovićem, glavnim kantonalnim tužiocem Tomislavom Ljubićem, predstavnikom Kantonalnog suda Tuzla Dariom Stevanovićem, te predstavnicima kompanija koje će izvoditi radove i vršiti nadzor nad ovim poslovima.

OSudTZ4


Kako je danas rečeno radovi će početi uklanjanjem trenutnog objekta Doma armije, a nakon toga, položit će se kamen temeljac i početi sa izgradnjom novog objekta Općinskog suda u Tuzli. Uporedo sa ovim radovima vršit će se i radovi na obnovi trenutnih objekata u kojima rade pravosudne institucije u Tuzli. Ukupna vrijednost radova procjenjuje se na oko 8 miliona KM, i osigurana su iz fonda Europske unije, rečeno je danas.


„U proteklom periodu uspješno su okončane sve tenderske procedure, izabrani su izvođači radova i zadovoljstvo nam je da smo došli i do faze planiranja konkretnih praktičnih aktivnosti na terenu,“ rekla je Poljić.


Svoje zadovoljstvo nije krio ni premijer Gutić, te je prije svega svim subjektima uključenim u realizaciju ovog projekta čestitao na do sada obavljenim poslovima.


„Vlada je od samog početka ovom projektu iskazala svu svoju podršku. U tom smislu mi smo kao Vlada sve svoje obaveze već realizirali, a kapaciteti Vlade i svih nas pojedinačno će i u slučaju dodatne potrebe biti i dalje na raspolaganju,“ rekao je premijer Gutić i izrazio očekivanje da sve obaveze i radovi budu okončani uspješno i sa što manje problema, na vrijeme i u okviru predviđenih rokova.
Rok za izvršenje radova je godinu dana od njihovog početka, tako da možemo očekivati, da ukoliko ne bude nepredviđenih poteškoća, Općinski sud u Tuzli u novim prostorijama počne sa radom već u martu 2019. godine.

15.2.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma