FOTO: Volonteri vratili sjaj Tuzlanskom igralištu


Udruženje građana „Multi“ u okviru projekta „Let's do it Tuzla“ uredilo je igralište u Tuzlanskom naselju Stupine.

LDIStupine1


U ovoj akciji je učestvovalo trideset volontera. Oni su, na osnovu saglasnosti Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla i tehničku pomoć i podršku JKP „Komunalac“ Tuzla, pristupili uređenju igrališta koje se nalazi u naselju Stupine, između bloka 4 i 5. Podršku akciji pružila je i kompanija „Eko život" d.o.o. Tuzla, kao i Vijeće mladih Grada Tuzla, ali i drugi partneri i prijatelji projekta. Stanovnici ovog naselja su trud i rad volontera posmatrali uz veliko zadovoljstvo.
"Prezadovoljna sam. Ovo je jedna zaista lijepa inicijativa, ne samo da se obnovi igralište za djecu već i da estetski bude lijepo, da privuče stanovnike susjednih zajednica i da dovedu njihovu djecu na ovo igralište", rekla je Alisa Hamustafić, stanovnica Tuzlanskog naselja Stupine.
U toku ove akcije mladi su prefarbali klackalice, ljulje, vrtuljak, postavili nove klupe i kante, zasadili cvijeće, uklonili otpad i dali doprinos ovoj zajednici i tako nastojali osvježiti igralište mališana.
"Nakon jednog jako teškog perioda za sve nas, čije posljedice se u većoj ili manjoj mjeri osjete i sada, članovi našeg tima odlučili su da daju poklon gradu kroz realizaciju ovakve jedne aktivnosti. Nastojimo da vratimo sjaj mjestu na kojem borave i svakodnevno se druže mališani, ali i građani", rekao je Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta.
Članica Upravnog odbora Vijeća mladih Grada Tuzla, Anamarija Divković čestitala je mladima i saopštila da će Vijeće mladih uvijek nastojati da bude dio ovakvih pozitivnih priča i inicijativa.
Let's do it Tuzla ima u planu još mnogo akcija, koje će biti prilagođene i realizirane u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Kriznog štaba TK. Doprinos gradu je doprinos svima nama i zato budimo ujedinjeni u akciji, jer zajedno možemo više.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma