U prostorijama Gradske uprave Tuzla, upriličen je prijem za selektorku mlade ženske košarkaške reprezentacije BiH (U-20), Maru Lakić – Brčaninović, kojoj je na evropskom prvenstvu A divizije, u portugalskom Matosinhosu, dodijeljen trofej za fair-play. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović izjavio je da se Tuzla i na ovaj način pokazala kao grad košarke i sporta, te da će Grad Tuzla, kao i ranije, nastaviti pružati maksimalnu podršku svim sportistima i utakmicama reprezentacija, koje se igraju u SKPC Mejdan.

GradaMara

„Ovo je još jedna lijepa vijest za Tuzlu. Mlada ženska košarkaška reprezentacija BiH (U-20), čija je selektorka Mara Lakić-Brčaninović, zadržala je mjesto u A diviziji. Najbolja igračica reprezentacije je Melisa Brčaninović, iz Tuzle, kćerka Mare Lakić-Brčaninović. Mara Lakić – Brčaninović kao trener i selektor dobila je nagradu za za fair-play, u dramatičnom vođenju reprezentacije. Sa ciljem da se dokažeš, zajedno sa timom, da niste slučajno ušli u A diviziju, sa ciljem da se opstane u A diviziji, da se obezbijedi poštovanje za BiH, ponašate se gospodski, ponašate se fer i svi drugi vam daju priznanje za fair-play. To može samo neko ko je ranije okačio medalju prvakinje Europe u košarci i ko je dobar i plemenit čovjek. Imamo razloga biti ponosni na naše Tuzlanke, na veliki uspjeh tuzlanske košarke, ženske i muške. Pogotovo sada, kada svi subjekti, koji odlučuju o tome gdje će se odlučujuća utakmica muške bh reprezentacije odigrati, smatraju da je najbolje tu utakmicu održati u Tuzli. Da je tu najsigurnije, da je tu najbolja publika, jer Tuzla je čuvar bića BiH. Jeste Tuzla grad sporta i grad košarke. Mi ćemo, s obzirom da je SKPC Mejdan u vlasništvu svih građana, pružiti veću podršku ženskoj košarci, a maksimalnu podršku bh reprezentaciji, te biti dobri domaćini u utakmici protiv Rusije“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.
Naša selektorka Mari Lakić – Brčaninović navodi da ovaj trofej predstavlja veliko priznanje, ne samo njoj lično nego i za Tuzlu, njen grad. „Zahvalila bih se se igračicama, medijima te gradonačelniku Jasminu Imamoviću, koji nam oduvijek pruža podršku. Moja želja je bila da se dio priprema reprezentacije održi u Tuzli, što je gradonačelnik prepoznao i sretna sam zbog rezultata koji smo napravili i donijeli u našu državu i našu Tuzlu, sportski grad. Ovo je veliki rezultat za žensku košarku u BiH. Naša selekcija je zadržala mjesto u A diviziji čime je ostvarila zacrtani cilj. Moja nagrada koju sam dobila po kriterijima FIBA-e, predstavlja veliko zadovoljstvo, koje nisam očekivala niti sam razmišljala o tome. Ali kada ostvarite ovaj rezultat i to priznanje dobijete od FIBA-e, uđete u istoriju FIBA-e kao trener, a ne samo kao igrač, onda osjetite veliko zadovoljstvo. Presretna sam što su ovi rezultati dio Tuzle. Posebno mi je drago i zahvaljujem se što gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, Gradska uprava i novinari to prepoznaju i pružaju nam podršku“, izjavila je Mara Lakić-Brčaninović. Za svoj nastup sa reprezentacijom u Portugalu velike pohvale dobila je i naša najbolja reprezentativka Melisa Brčaninović, koja je nastavila pripreme sa U-18 reprezentacijom. U susretu protiv Švedske, Melisa je ubacila 40 poena što joj je, kako je objavljeno na službenoj stranici FIBA-e, omogućilo da postane tek druga igračica u istoriji prvenstava koja je na jednoj utakmici postigla 40 poena.

23.7.2016. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma