- Objavljen javni poziv za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada -

tuzla panorama zgrade


Na osnovu Odluke o postupku i uslovima za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada („Službeni glasnik Grada Tuzla“; broj: 2/23), Služba civilne zaštite Grada Tuzle, je u srijedu, 29.3.2023. objavila Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada.
Predmet ovog javnog poziva je dodjela sredstava iz Budžeta Grada Tuzle etažnim vlasnicima kolektivnih stambenih i stambeno-poslovnih objekata na području grada Tuzle za subvencioniranje troškova sanacije sljedećih zajedničkih dijelova zgrada:


1. rampe (kosine) i drugi sistemi za savladavanje visinskih razlika za pristup i kretanje u zgradi osobama sa umanjenim tjelesnim mogućnostima (uklanjanje arhitektonske barijere),
2. krov,
3. fasada,
4. svjetlarnik


Pravo prijave na javni poziv imaju upravitelji zajedničkih dijelova i uređaja zgrada na području grada Tuzle (u ime i za račun etažnih vlasnika stambenih i stambeno-poslovnih objektata koji su shodno zakonskim propisima izvršili izbor upravitelja i zaključili ugovor o upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade).
Subvencija se ne može dodijeliti za individualne stambene objekte ili javne objekte. Pravo prijave nemaju novoizgrađene zgrade (kolektivne stambene i stambeno-poslovne zgrade u kojima traju garantni rokovi za određene vrste radova dati od strane izvođača radova, a koji radovi su predmet subvencioniranja po osnovu Odluke) i zgrade koje se smatraju nelegalno izgrađenim (kolektivne stambene i stambeno-poslovne zgrade koje nisu izgrađene na osnovu građevinskih dozvola, odnosno, nisu uplanjene u katastarski operat niti su upisane u zemljišne knjige).
Kompletan tekst Javnog poziva kao i pripadajući obrasci mogu se preuzeti klikom na sliku gore ili sa linka: 

https://grad.tuzla.ba/vijesti/objavljen-javni-poziv-za-dodjelu-sredstava-za-subvencioniranje-troskova-sanacije-zajednickih-dijelova-zgrada-3/

centralno okt 2022 

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

cydonia2

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

lovic juli 2022

balic dec 2022

golden jan 2021 2

grin

mamamia

 emma

novan banka dec 2022

 piemonte1

fhz