U skladu sa članom 2.13. Izbornog zakona BiH, između ostalog, Gradske / Općinske izborne komisije su nadležne da objedine rezultate izbora sa svih biračkih mjesta u gradu / općini, posebno za svaki organ za koji je vršen izbor, te da ih dostave Centralnoj izbornoj komisiji BiH.
Nakon unosa i kontrole rezultata za pojedina biračka mjesta utvrđene su nepravilnosti koje se odnose na činjenicu da je prilikom unosa u obrasce od strane biračkih odbora utvrđeno da broj glasačkih listića u glasačkim kutijama nije jednak ukupnom broju svih glasačkih listića, odnosno da je broj glasova kandidata veći od ukupnog broja glasova koje je osvojio politički subjekt tog kandidata.

izbori 2022


Takođe, prema stanju, u pojedinim obrascima nije bilo moguće pravilno utvrditi izborne rezultate jer od strane biračkih odbora pojedini obrasci nisu dostavljeni, nisu ispunjeni ili su djelimično popunjeni.
Imajući u vidu navedeno, Gradska izborna komisija Tuzla je u ostavljenom roku podnijela Centralnoj izbornoj komisiji BiH dana 03.10.2022. godine Zahtjev za otvaranje vreća i pravilno objedinjavanje utvrđenih rezultata, za redovna biračka mjesta na kojima birački odbor nije pravilno utvrdio izborne rezultate.
Dana 04.10.2022. godine u 19:56 sati putem email-a Gradska izborna komisija Tuzla je od strane Centralne izborne komisije BiH zaprimila naredbe kojima se odobrava otvaranje vreća sa glasačkim materijalom i brojanje glasačkih listića.
Za potrebe otvaranja vreća i pravilnog objedinjavanja utvrđenih rezultata Gradska izborna komisija Tuzla je imenovala pet timova, te osigurala adekvatan prostor za otvaranje vreća i pravilno brojanje glasačkih listića, počev od 05.10.2022. godine u 10:00 sati, pa sve do završetka brojanja, uz obezbjeđenje mjera sigurnosti.
O potrebi pravilnog objedinjavanja utvrđenih izbornih rezultata Gradska izborna komisija Tuzla je odmah putem email-a 04.10.2022. godine u 21:26 sati, obavijestila sve političke subjekte kako bi akreditovani posmatrači mogli prisustvovati otvaranju vreća sa glasačkim materijalom i brojanju glasačkih listića.
Politički subjekti su takođe obaviješteni da akreditovani posmatrači mogu prisustvovati unosu podataka u aplikaciju JIIS BiH Centralne izborne komisije BiH počev od 13:00 sati.
Akreditovani posmatrači političkih subjekata prisustvuju otvaranju vreća sa glasačkim materijalom, brojanju glasačkih listića, te unosu podataka u aplikaciju.


GRADSKA IZBORNA KOMISIJA TUZLA
5.10.2022. godine

  • Grad Tuzla Novosti

    • “Kviz sa Deanom Kotigom”, prijave do 20.4.

      “Kviz sa Deanom Kotigom”, prijave do 20.4.  U okviru manifestacije “Sajam Kafe i Čokolade”, u petak, 17.5.2024. godine, biće organiziran “KVIZ SA DEANOM KOTIGOM” u Tuzli. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: Ova adresa el. pošte je...

    • Opasne meteorološke pojave

      Opasne meteorološke pojave- Upozorenje Službe civilne zaštite Grada Tuzla - Služba civilne zaštite grada Tuzla upozorava građane da je izdato NARANDŽASTO upozorenje od strane Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za veći...

    • Sezona grijanja u Tuzli se nastavlja

      Sezona grijanja u Tuzli se nastavlja- Sezona grijanja 2023/2024 će trajati najduže do 30. aprila - Obavještenje građanima - Poštovani korisnici,obavještavamo vas da sezona grijanja neće biti okončana 15.4.2024. godine. Naime, prema...

    • Grad Tuzla: Odata počast borcima

      Grad Tuzla: Odata počast borcima- Polaganjem cvijeća na spomen kompleksu Slana Banja u Tuzli odata počast palim borcima Armije RBiH - U povodu obilježavanja godišnjice od osnivanja Armije RBiH, Nataša Perić predsjedavajuća...

    • Grad Tuzla: Čestitka za Dan ARBiH

      Grad Tuzla: Čestitka za Dan ARBiH- Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine - Svim hrabrim pripadnicama i pripadnicima Armije Republike Bosne i...

    • JKP SiK Tuzla: Konkurs za prijem radnika do 12.4.

      JKP SiK Tuzla: Konkurs za prijem radnika do 12.4.  JKP “Saobraćaj i komunikacije” d.o.o. Tuzla raspisuje Javni konkurs za prijem radnika u radni odnos na radnim pozicijama: Vozač motornih vozila – 1 izvršilac – radni odnos na neodređeno vrijeme Vozač...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma