- Tuzla domaćin Simpozija o smanjenju smrtnosti majki i novim naprecima u kliničkoj medicini -

isrmm


Danas u 12:00h u u prostorijama Udruženja za ultrazvuk u medicini Ian Donald Tuzla održana je press konferencija povodom početka drugog Internacionalnog Simpozija o smanjenju smrtnosti majki i novim naprecima u kliničkoj medicini.
Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novi napreci u kliničkoj medicini je skup najvećeg formata iz ove oblasti.
Simpozij će se održati u Narodnom pozorištu Tuzla 17. i 18.09.2021. godine.
Eminentni stručnjaci iz preko 10 zemalja svijeta govorit će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama vezanim za zdravlje žena, majki i djece.
 „Očekujemo oko 100 učesnika i ispoštovali smo sve epidemiološke mjere. Prvi dio simpozija ćemo govoriti o smanjenu smrtnosti majki dok će drugi dio biti posvećen novim naprecima u kliničkoj medicini,“ izjavila je dr.med.sci. Suada Tinjić, predsjednica lokalnog organizacionog odbora Simpozija.
„Mi ćemo najvećim dijelom ovog simpozija govoriti o smrtnosti majki. O tom problemu govorit ćemo kako ga riješiti ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u čitavom svijetu. Vidjet ćemo strukturu smrtnosti majki. Vidjet ćemo koji su razlozi umiranja majki u BiH,“ rekao je prof. dr. med. sci. Zlatan Fatušić, član Organizacionog odbora Simpozija.
“Zadovoljstvo je što će ovo za Internacionalnu akademiju nauka i umjernosti u Bosni i Hercegovini biti prvi ovakav veliki skup. Tokom Simpozija govorit ćemo o uticaju pandemije na trudnice ali i na istraživanja na koje je COVID-19 uticao. Vjerujem da će ovo biti posjećen skup sa akcentom na veliki broj mladih koji su u procesu učenja kada je riječ o ovoj oblasti,” rekao je akademik Osman Sinanović, potpredsjednik Organizacionog odbora Simpozija.
Organizator ovog kongresa je Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalna akademija nauka i umjetnosti u Bosni i Hercegovini dok je izvršni organizator Udruženje za ultrazvuk u medicini „Ian Donald“ Tuzla, BiH.
Pokrovitelji: Federalno ministarstvo zdravlja Bosne i Hercegovine, Vlada TK, Ministarstvo zdavlja TK, Turistička zajednica TK.
Srebrni sponzor: ELTA' 90 MB
Sponzori: HERBASVET, MEDICOM, BOSNALIJEK, GlobiFer Intl., BIESSEN Pharma, REMEDIA, medielle bawariamed.

Sve dodatne informacije o Simpozijumu možete pronaći na web stranici www.isrmm.ba ili nas kontaktirajte putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma