VT preporuka dana

Odrezak na milanski način

Pileći odresci sa parmezanom i špagetama
Ovo jelo može biti izvanredno rješenje za brzi ručak. Za oko 40 minuta napravite jelo koje nije posebno zahtjevno i za koje vam nisu potrebni neki posebni sastojci za koje bi morali proći pola grada dok ih nađete. Važno je da imate u frizu bijelog pilećeg mesa. Uz to, potrebno je imati mrvice, brašno i mlijeko po dvije kašike, 2 jajeta, dvije kesice ribanog parmezana, ulja, špageta, jedan luk, pola litre sjeckanog paradajza iz konzerve, te začina po želji, recimo, bosiljak, peršun, bijeli luk, biber, so, kurkuma.  Filee operite, posušite, posolite i pobiberiite. Uvaljajte ih u brašno. Jaja razmutite s mlijekom. Pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Odreske uronite u jaja, pa ih uvaljajte u mješavinu  mrvica i sira pa lagano pritisnite rukama i mješavinu utisnite dlanom. Pržite ih u rerni na papiru za pečenje na 220 stepeni da se naglo ispeku (oko 20 minuta). Ko nema problema sa holesterolom, može ih peći i u tavi na ulju. Luk očistite, nasjeckajte i prodinstate na malo ulja. Dodajte prradajz i malo vode zatim nasjeckani bosiljak. Kuhajte 10 minuta te dodajte začine. Špagete skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Odreske poslužite na špagetama prelivenim umakom.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma