"Cydonia" stanje na putevima za 19. aprila


- BIHAMK: Stanje na cestama 19.4.2024. godine u 8:36 sati -

CydoniaBaner


Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ovoga jutra se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na dionici autoceste A-1 Tarčin-Bradina danas do završetka radova obustavljen je saobraćaj u smjeru Bradina-Tarčin.

U toku je zamjena rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Do kraja sedmice izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog čega će se u vremenu od 07:30 do 16 sati saobraćati usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

bihamk

  • Vijesti iz BiH

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 2. maja

      - Pretežno oblačno sa kišom - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura...

    • Prvi maj, Međunarodni praznik rada

      Prvi maj, Međunarodni praznik radaŠirom svijeta danas se obilježava Međunarodni praznik rada-Prvi maj, ustanovljen u  znak sjećanja na 1. maj 1886, kada je više desetina hiljada radnika u Čikagu izašlo na ulice zahtijevajući bolje...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 1. maja

      - Jutro sunčano, kasnije oblačno - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunačnije u jutarnjim satima. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi...

    • "Cydonia" stanje na putevima za 1. maja

      - BIHAMK: Stanje na cestama 1.5.2024. godine u 8:26 sati - Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Meteorolozi do kraja dana najavljuju...

    • Servisne informacije omogućila je "Solana" dd Tuzla...

      Servisne informacije omogućila je - Uredno vodosnabdijevanje...2 intervencije vatrogasaca...Rođeno 6 beba -  Završena sezona grijanja u Tuzli -     Centralno grijanje dd Tuzla: - Sezona grijanja u Tuzli je završena 29.4.2024. godine29. aprila...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 30. aprila

        - Sunčano vrijeme - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni....

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma