"Cydonia" stanje na putevima za 15. juna

- BIHAMK: Stanje na cestama 15.6.2021. u 6 : 20 sati -

CydoniaBaner

Stabilizacija vremena povoljno utiče i na saobraćajnu situaciju na putevima u BIH. Kolovoz je suh, a vidljivost uglavnom dobra. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja.

Danas i sutra izvode se radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se usporeno.

U toku su radovi na sanaciji dilatacije nadvožnjaka Zalužani (na magistralnom putu Klašnice-Banja Luka), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom (lokacija poslije isključenja za Kuljane).

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

bihamk

 • Vijesti iz BiH

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 24. jula

   - Pretežno sunčano  - Danas u našoj zemlji pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 22...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 24. juli

   - BIHAMK: Stanje na cestama 24.7.2021. u 9 : 10 sati - Zbog održavanja auto trke „Vlasenica 2021“ danas (24.07.) od 12 do 15 sati, kao i sutra (25.07.) od 10:30 do 14 sati, doći će do obustave...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 23. jula

   - Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost  - Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 23. jula

   - BIHAMK:  Stanje na cestama 23.7.2021. u 8 : 00 sati - Frekvencija vozila pojačana je u jutarnjim satima, a vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zbog visokih dnevnih...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 22. jula

   - Pretežno sunčano vrijeme  - Danas u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura...

  • "Cydonia" stanje naputevima za 22. jula

   - BIHAMK: Stanje na cestama 22.7.2021. u 7 : 30 sati - Na putevima u Bosni i Hercegovini u jutarnjim satima pojačana je frekvencija vozila, pa vozače pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Zbog...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1