"Cydonia" stanje na putevima za 15. juna

- BIHAMK: Stanje na cestama 15.6.2021. u 6 : 20 sati -

CydoniaBaner

Stabilizacija vremena povoljno utiče i na saobraćajnu situaciju na putevima u BIH. Kolovoz je suh, a vidljivost uglavnom dobra. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, pa apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja.

Danas i sutra izvode se radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se usporeno.

U toku su radovi na sanaciji dilatacije nadvožnjaka Zalužani (na magistralnom putu Klašnice-Banja Luka), zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom (lokacija poslije isključenja za Kuljane).

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Živinice.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

bihamk

 • Vijesti iz BiH

  • Danas penzija za septembar

   Danas penzija za septembarU skladu sa Zakonom o PIO, mirovine za septembar bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice FBiH, danas u srijedu, 5. oktobra/listopada, objavili su iz Federalnog zavoda MIO/PIO. Prosječna...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 5. oktobra

    - Pretežno sunčano - Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 4. oktobra

   - Umjereno do umjereno oblačno - Danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera....

  • "Cydonia" stanje na putevima za 4. oktobra

   - BIHAMK: Stanje na cestama 4.10.2022. u 6 : 30 sati - Zbog izvođenja radova na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svakog dana (osim nedjelje i praznika) od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 3. oktobra

     - Malo do umjereno oblačno - Danas malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 3. oktobra

   - BIHAMK: Stanje na cestama 3.10.2022. u 6 : 30 sati - Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 poliklinika irac

transturist2

centralno okt 2022

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic juli 2022

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz