Implementacija NeurNet projekta u UKC Tuzla

 

Danas je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u okviru NeurNet projekta isporučena neurološka radna stanica neophodna za umrežavanje u jedinstveni sistem sa bolnicama u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

UKCNeurNet

Projekat NeurNet "Mreža za zbrinjavanje bolesnika sa farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti" je prekogranični projekat sufinansiran od strane Evropske unije u okviru IPA projekta u kojem učestvuju Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta i dostupnosti zdravstvenih usluga za pacijente s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti putem uspostavljanja mrežnih referentnih centara i bolnica povezanih modernim ICT tehnologijama. Na taj način, bolnice iz Federacije BiH i Crne Gore bit će povezane sa referentnim centrima u Zagrebu i Rijeci putem EEG uređaja sa softverom za analizu što će omogućiti audiovizualnu komunikaciju, razmjenu medicinskih podataka, drugo mišljenje, konsultacije i druge medicinske usluge.

Na ovaj način će se povećati kvaliteta i dostupnost usluga kroz lakši pristup pacijenata iz FBiH najnovijim metodama liječenja farmakorezistentne epilepsije po preporukama stručnjaka iz ovih referentnih centara. Istovremeno, bit će smanjen nepotreban prijevoz, stres i zdravstveni rizici za pacijente.

Konačno uspostavljanje NeurNet mreže, odnosno uvezivanje sa referentnim centrima očekuje se najdalje do kraja tekuće godine.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma