Obilježena 42. godišnjica Univerziteta u Tuzli


Univerzitet u Tuzli je jučer obilježio svoju 42. godišnjicu od osnivanja. Svečanoj akademiji, koja je upriličena ovim povodom, prisustvovali su brojni predstavnici akademske zajednice sa područja cijele Bosne i Hercegovine, predsjednik Akademije nauke i umjetnosti BiH Miloš Trifković, rektori univerziteta u Bosni i Hercegovini sa kojima Univerzitet u Tuzli već dugo sarađuje, te predstavnici javnog i političkog života našeg kantona.

GodisnjicaUNTZ


Svoju čestitku na obilježavanju ovog jubileja izrazio je i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović.
„Univerzitet u Tuzli je perjanica Tuzlanskog kantona, na čiju budućnost s ponosom i visokim stepenom optimizma svi gledamo. Kao takav Univerzitet je i do sada, a i u buduće će u Vladi Tuzlanskog kantona imati sigurnog i pouzdanog partnera“, rekao je premijer Suljkanović i dodao da je Vlada svoje opredjeljenje više puta do sada pokazala. „Konstantno realiziramo kapitalne investicija kojima nastojimo standard studiranja na Univerzitetu u Tuzli podići na jedan viši nivo. Posebnu pažnju posvetili smo Kampusu Univerziteta, jer to je tamo vidimo perspektivu za njegov dalji rast i razvoj takozvanog studentskog grada. Izgradnja Kampusa Univerziteta u Tuzli je projekat od vitalnog značaja za visoko obrazovanje u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini. Kao Vlada mi to dobro razumijemo i očekujemo da se on razvija u pravcu da bude nukleus budućeg akademskog razvoja“ rekao je premijer Suljkanović.
„U svom, 42 godine dugom radu, Univerzitet je doprinosio razvoju i jačanju akademskih kapaciteta, izgradnji i napretku našeg društva. Postao je i ostao središte naučnih i intelektualnih aktivnosti, sa nezamjenjivom ulogu u obrazovanju, u svim oblastima života i rada. Premda su se dosadašnje reforme - od integracije univerziteta do uređenja sva tri ciklusa studija, pokazale uspješnima, mi i dalje činimo sve kako bismo ubrzali reforme i postigli najbolje rezultate“, rekla je rektorica Univerziteta u Tuzli Narmina Hadžigrahić.
Na današnjoj svečanosti rektorica Hadžigrahić je najistaknutijim studentima uručila Zlatne plakete, te promovisala profesore koji su ove godine izabrani u zvanja redovnih profesora.
„Ovi mladi ljudi su najbolji dio bosanskohercegovačkog društva i kao mladi vrhunski stručnjaci koji su pokazali izvrsne rezultate zavređuju svaku našu i vašu pažnju, ali i podršku. Oni su budući lideri i mi od njih imamo velika očekivanja, oni su budućnost i ovoga univerziteta i ovoga društva“ rekla je Rektorica uručujući Zlatne plakete, sada već bivšim studentima.

19.12.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma