Vlada TK: Čestitka Dan ARBiH

U povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

VladaDanARBiH

„Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, ovim putem u i me Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem vam najsrdačnije čestitke povodom 15. aprila, godišnjice osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.
15. april 1992. godine jedan je od presudnih datuma u novijoj historiji naše zemlje. Formiranjem Armije RBiH ujedinjene su sve istinske bosanskohercegovačke patriote u njenoj odbrani. Bez takvog, organizovanog, oružanog otpora agresiji mi danas ne bismo imali Bosnu i Hercegovinu. To je istina na koju smo ponosni i koju moramo čuvati i prenositi mladim naraštajima.
Prošle su 32 godine kako je Bosna i Hercegovina od slabo naoružane dobila respektabilnu vojnu formaciju koja je spremna braniti domovinu. Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, danas je obaveza svih patriota i onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao domovinu. U cilju očuvanja tradicije odbrane potrebno je još jednom podsjetiti da je Armija Republike Bosne i Hercegovine iznikla u vremenu velikog iskušenja. U tom izuzetno teškom vremenu ona je predstavljala odgovor patriota na agresiju kojoj su se oduprli bosanski sinovi. Onda kada je to bilo najteže, Armija i njeni pripadnici su pokazali najviši stepen morala i spremnosti da se bore za najviše ciljeve, koji ostaju kao univerzalna vrijednost.
Uz čestitke ovih se dana s posebnim pijetetom sjećamo poginulih pripadnika Armije koji su za Bosnu i Hercegovinu dali ono najvrijednije, svoje živote.
Ovo je prilika da još snažnije iskažemo našu podršku njihovim porodicama i opredjeljenje da u miru nastavljamo graditi Bosnu i Hercegovinu, zemlju ravnopravnih građana, za kakvu su se i oni borili.“

Odjeljenje za informisanje
15.4.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma