Prijava polaznika na Obuku za njegovatelje do 5.12.


Crveni križ Tuzlanskog kantona kao organizator obrazovanja odraslih, poziva zainteresovane polaznike da se prijave na Obuku za njegovatelje.

Program obuke za njegovatelje/njegovateljice radi se po modelu Švicarskog Crvenog križa, a Nastavni plan i program po kojem se izvodi obuka spada u domenu neformalnog obrazovanja odobren od Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Crvenikrst

Obuka traje pet mjeseci, a polaznici tokom obuke kroz 250 časova teorije i vježbi te 250 časova praktične nastave, stiču znanja i vještine za obavljanje poslova i radnih zadataka njegovatelja, čime po završetku obuke ukoliko uspješno polože završni ispit i dobiju certifikat, povećavaju svoje šanse na tržištu rada. Nastava se izvodi kombinovano on-line i u prostorijama Crvenog križa Tuzlanskog kantona.

U Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih lica može se upisati osoba koja ima:

- 18 godina starosti,
- završenu minimalno osnovnu školu,
- ljekarsko uvjerenje da je zdravstveno sposobna za obavljanje poslova njegovatelja

Poziv ostaje otvoren do 5. decembra 2023. godine.

Neophodnu dokumentaciju (orginal ili ovjerena fotokopija izvoda iz matične knjige rođenih, ovjerena kopija lične karte, ljekarsko uvjerenje za obavljanje poslova njegovatelja i fotokopiju diplome o završenom školovanju), polaznici će biti obavezni dostaviti nakon početka obuke.

Prijava polaznika se može obaviti putem linka za Prijavni obrazac za obuku njegovatelja: https://forms.gle/Eb6UrXpXooRMguzG9

Više informacija zainteresovani mogu dobiti putem telefona 035/318-630.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

NB kraljevska2024

 mamamia

grin

balic dec 2022

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

emma

SOS2023NG