UKC Tuzla: Sticanje statusa Referalnog centra za liječenje gojaznosti u FBiH

 

U procesu aplikacije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla za sticanje statusa Referalnog centra za liječenje gojaznosti u FBiH u zvaničnoj posjeti ovoj ustanovi boravili su predstavnici komisije Federalnog ministarstva zdravstva. Komisiju u sastavu prim. dr. sc. Zoran Trninić, predsjednik komisije, prim. prof. dr. sc. Milenko Bevanda i Vedran Marčinko, mag. iur primio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, doc. dr. Alen Kamerić sa saradnicima. Tokom razgovora sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva, direktor Kamerić se zahvalio na posjeti, te predstavio projekte i programe saradnje koje ova ustanova ostvaruje u okviru edukacije.

ukcgoja


Sastanku su prisustvovali i pomoćnik direktora za medicinske poslove, doc. dr. Bahrudin Hadžiefendić, pomoćnik direktora za nastavu i naučnoistraživački rad, prof. dr. Šefik Hasukić, prof. dr. Fuad Pašić, abdominalni hirurg , prof. dr. Nermin Salkić, načelnik Klinike za interne bolesti i dr. Emir Ahmetašević, abdominalni hirurg.
Prof. dr. Fuad Pašić je članovima komisije prezentovao proces rada i rezultate u okviru barijatrijske hirurgije u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. U okviru prezentacije, prof. dr. Pašić je istakao da je Univerzitetski klinički centar Tuzla jedina ustanova u BiH koja ima multidisciplinarni tim za liječenje gojaznih pacijenata i ujedno je centar gdje je moguće uraditi potpunu prijeoperacijsku obradu i liječenje pretilih pacijenata. Prema njegovim riječima, usluge iz domena barijatrijske hirurgije u ovoj ustanovi su potražili pacijenti iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Austrije, Švicarske i SAD.
Članovi komisije su istakli da su zadovoljni inovativnim pristupom i prezentovanim rezultatima u liječenju gojaznosti, te da se Univerzitetski klinički centar Tuzla u ovom domenu izdvaja od drugih zdravstvenih ustanova.

ukctuzla.ba
23.7.2021. godine

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1