Studentski kongres iz Tuzle uvršten na svjetske mape značajnih događaja

 

Primjer kako vrhunski događaji bivaju prepoznati od strane međunarodne zajednice upravo jeste Internacionalni Kongres (Bio)medicine "Tuzla Brain Week" koji se 8. put održava u Tuzli s ciljem promocije neuroznanosti.

TBW 2020UO

"Tuzlanska sedmica mozga" je i ove godine stavljena na svjetske mape i uvrštena u znajačne događaje za organizaciju globalne inicijative Svjetske sedmice mozga (engl. Brain Awarenss Week / BAW) koja je organizovana od strane Europske federacije društava za neuroznanost (FENS) i Dana Fondacije.

“Uvrštavanjem Tuzla Brain Week-a u dio BAW programa je značajno za sve učesnike kongresa, ali i za širu društvenu zajednicu. Time je naš kongres i dalje jedini događaj iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona,  koji je prepoznat od FENS i Dana fondacije, a mi smo na to izuzetno ponosni.”, rekla je Edina Sejdin, koordinatorica kongresa.

Kalendar međunarodnih događaja koji su uvršteni u program Brain Awareness Week-a možete pogledati na zvaničnoj web stranici Dana Fondacije putem sljedećeg linka https://www.brainawareness.org/calendar/.

 medex farm2

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

poliklinika irac

golden jan 2021 2

tztk

piemonte1

cydonia2
vlada tk1