Rad ugostiteljskih objekata ograničiti do 23 sata


Imajući u vidu aktualnu epidemiološku situaciju na području Tuzlanskog kantona Krizni štab Ministarstva zdravstva je zatražio od gradova i općina na području Tuzlanskog kantona da izmijene odluke o komunalnom redu, radnom vremenu objekata ili drugih akata kojim je regulisano radno vrijeme objekata u gradu/općini. Zatraženo je da se radno vrijeme ugostitelja ograniči do 23.00 sata, odnosno da se u budućnosti usklađuje sa naredbama nadležnih kriznih štabova.

krizni6.4


Također, od gradskih i općinskih inspekcija je zatraženo da, u saradnji sa policijskim upravama/stanicama i kantonalnom inspekcijom, aktivno učestvuju u kontroli rada ugostiteljskih objekata i pridržavanja svih naredbi i preporuka koje su na snazi.
Od policijskih uprava/stanica, gradskih/općinskih inspekcija je zatraženo i da reaguju na najave o organizaciji predizbornih skupova, te da u slučaju kršenja važećih naredbi i preporuka kriznih štabova postupaju u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.
Krizni štab je od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i gradskih/općinskih sanitarnih inspekcija zatražio i da vrše kontinuirani nadzor sprovođenja mjera unutar poslovnih subjekata, sredstava javnog prijevoza, upravnih organa općina/gradova i kantona, te ostalih organizacionih jedinica.
Od Rektorata Univerziteta u Tuzli i privatnih univerziteta i fakulteta da Kriznom štabu Ministarstva zdravstva TK u roku od 7 dana dostave krizne planove fakulteta i akademija, te je Univerzitetu u Tuzli i Ministarstvu obrazovanja i nauke TK preporučeno da organizaciju praktične nastave u zimskom semestru, odnosno prvom polugodištu usklade sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma