"Multi": Javni poziv za sponzore/donatore

- Ekološko-volonterski projekat ˝Let´s Do It Tuzla˝ u 2020. godini -

multi

Udruženje građana "Multi" Tuzla poziva sve javne i privatne privredne subjekte sa područja Grada Tuzla i neposrednog okruženja da pruže podršku aktivnostima ekološko-volonterskog projekta "Let´s Do It Tuzla" u 2020. godini, a koje prevashodno podrazumijevaju organizaciju i implementaciju devete po redu terenske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada i osme po redu terenske akcije sadnje drveća.

Pored navedenog, aktivnosti projekta u ovoj godini odnose se i na implementaciju programa ekoloških edukacija "Mala škola ekologije" u osnovnim i srednjim školama na području Grada Tuzla, kao i mnoštvo promotivnih aktivnosti koje predstavljaju uvertiru u velike terenske akcije. Kao i ranije, projekat "Let´s Do It Tuzla" i Udruženje građana "Multi" pružit će podršku i aktivnostima drugih nevladinih organizacija i neformalnih grupa, koje za cilj imaju unapređenje stanja u okolišu našeg grada, kao i afirmaciji ekoloških vrijednosti, principa zaštite životne sredine i okoliša i pravilnog zbrinjavanja otpada.

Projekat je do sada podržao veliki broj uspješnih privrednih subjekata iz naše zemlje te se iskreno nadamo i radujemo proširenju velike ekološke porodice u ovoj godini. Svi zainteresovani subjekti mogu kontaktirati Organizacioni odbor projekta "Let’s Do It Tuzla" putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. svaki radni dan od 9h do 16,oo sati, a za dodatne informacije na raspolaganju je i broj telefona 062/174-961, kao i Facebook stranica "Let’s Do It Tuzla"

let s do it

O PROJEKTU

"Let´s Do It" projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 184.441 volontera, koji su očistili oko 13.350 tona otpada i zasadili 446.218 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije "Let´s Do It – očistimo zemlju za 1 dan" i "Let´s Do It – milion sadnica za 1 dan" su do sada organizovane u 115 općina/gradova i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine/gradove u Bosni i Hercegovini.

"Let´s Do It" u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta "Let’s Do It World" u kojem učestvuje 168 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 35.000.000 volontera. Zvanični organizatori "Let´s Do It" volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruženje građana "Ruke" iz Sarajeva i Udruženje građana "Mozaik prijateljstva" iz Banja Luke, dok je organizator aktivnosti za Grad Tuzla Udruženje građana "Multi".

Danas je "Let’s Do It" pokretačka snaga pozitivnih društvenih promjena u Bosni i Hercegovini. Svojim radom želimo da građanima vratimo nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život. Želimo da naša zemlja u svijetu bude poznata kao zemlja čistih rijeka i planina, kao zemlja gostoprimstva i dobrih ljudi, kao zemlja u kojoj svako može da živi od svog rada, kao zemlja u kojoj ljudi različitih religija i nacija svoje razlike smatraju bogatstvom te u kojoj se svi nesporazumi rješavaju u ljubavi i miru.

Od samog početka postojanja i djelovanja projekta na teritoriji Bosne i Hercegovine (2012.g.), Grad Tuzla uzima učešće u svim aktivnostima. Lokalni tim Tuzla je do sada organizovao ukupno osam terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada ("Let´s Do It – očistimo zemlju za 1 dan") i sedam terenskih akcija sadnje drveća ("Let´s Do It – milion sadnica za 1 dan"). U navedenim aktivnostima, od 2012. godine pa sve do danas, u Gradu Tuzla, učešće je uzelo 7.710 učesnika, koji su zajedničkim snagama očistili 279 tona otpada i zasadili 6.300 sadnica raznih vrsta drveća. U sklopu programa ekoloških edukacija "Mala škola ekologije" održano je ukupno 212 jedinstvenih prezentacija, uz učešće preko 9.000 učenika iz svih osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Tuzla.

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

Istanbul 25 novembar 2020 vt

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1