Konferencija o infrastrukturnom razvoju TK, 10-11.6.

 

Kantonalna privredna komora Tuzla i Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona organizuju "Konferenciju o stanju i perspektivama ekonomskog i infrastrukturnog razvoja Tuzlanskog kantona".

Konferencija će biti održana u ponedeljak i utorak 10. i 11. juna 2024. godine u hotelu "Salis", ulica Soli 4, u Tuzli.

Konferencija

Na konferenciji će se razgovarati o saobraćajnoj deblokadi Tuzlanskog kantona koji se decenijama nalazi u nepovoljnom položaju u odnosu na druge dijelove Bosne i Hercegovine, posebno uzimajući u obzir privredni značaj i potencijale za razvoj.

Na konferenciji će biti predstavljeni infrastrukturni projekti u TK, planovi i dosadašnja realizacija u programima javnih preduzeća Ceste Federacije BiH, Autoceste FBiH, Željeznice Federacije BiH kao i paneli o uticaju saobraćajne blokade na privredni razvoj, definisanju prioriteta u saobraćaju i panel diskusija „Saobraćajna deblokada TK sa pozicije zakonodavne vlasti“ na kojoj će učestvovati predstavnici i zastupnici stranaka u Parlamentu BiH i Parlamentu FBiH iz Tuzlanskog kantona.

Konferencija treba rezultirati zajedničkim stavovima koji bi se odnosili na brži i efikasniji razvoj infrastrukture i privrede Tuzlanskog kantona.

A G E N D A

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma