Prijem za nagrađene učenike

 

Kako bi i lično zahvalio nagrađenima na uloženom trudu i reprezentativnom predstavljanju Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine danas je ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović upriličio prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na međunarodnim, državnim i federalnim takmičenjima osvojili u pojedinačnoj konkurenciji neko od prva tri mjesta.

NagradjeniUcenici


„Danas organiziramo prijem za 21 učenika koji su u pojedinačnim kategorijama ostvarili plasmane od prvog do trećeg mjesta na federalnim državnim i međunarodnim takmičenjima. Pored priznanja učenicima ćemo uručiti i jednokratne novčane nagrade“, kazao je ovom prilikom ministar Omerović naglasivši da je: „veoma važno da učenicima pokažemo da ih uvažavamo, da uvažavamo njihov trud, doprinos koji sad daju i doprinos koji će u budućnosti dati bosansko-hercegovačkom društvu.“
Današnje druženje proteklo je u motivirajućoj atmosferi a nagrađeni učenici nisu krili zadovoljstvo što je primijećen njegov trud.
Jedan od njih je i Anel Salihbašić, učenik devetog razreda OŠ „Lukavac“ koji je osvojio treće mjesto na federalnom takmičenju iz matematike, fizike i informatike.
Asja Avdić učenica trećeg razreda Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ u Tuzli osvojila je na federalnom takmičenju sa prijateljicom Mijom u disciplini klavirski duo specijalnu nagradu – 100 bodova te treću nagradu u disciplini klavir - solo na Memorijalu Matusja Blum.
„Mnogo mi ovo znači“, kazala je Asja Avdić. „U državi smo koja nekad zanemari naše uspjehe i itekako nam znači to da u neku ruku budemo i nagrađeni i sa osmjehom pogledani. Lijepo je da ste priznati i da se vaš rad cijeni“, kazala je ova talentirana učenica.
Ministarstvu se ovom prilikom na ukazanoj podršci zahvalio učenik Muhamed Numanović koji pohađa drugi razred Behram-begove medrese u Tuzli. Numanović je do sada učestvovao na bojnim takmičenjima iz oblasti fizike te se plasirao na Međunarodnu olimpijadu iz fizike kao najmlađi učesnik iz Bosne i Hercegovine gdje je osvojio olimpijsku medalju.

26.12.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma