Unaprjeđenje saradnje dva nivoa vlasti u oblasti obrazovanja i nauke

 

O unaprjeđenju obrazovanja i nauke kroz saradnju federalnog i kantonalnog ministarstva razgovaralo se danas na radnom sastanku kojem je domaćin bio ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Elvis Baraković sa saradnicima. Sastanak je uprličen kako bi  se sagledale zajedničke aktivnosti kroz programe za 2022. godinu u oblasti obrazovanja i nauke.

obrazovanje


Delegaciju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke predstavljali su sekretar Alden Kajtaz i pomoćnica ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Nadija Bandić.
Ministar Baraković upoznao je goste o aktivnostima i strateškim ciljevima Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona u oblasti nauke i visokog obrazovanja, te srednjeg, osnovnog i predškolskog obrazovanja.
Predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke  ovom su prilikom naglasili da će u skladu sa strateškim dokumentima Federacije Bosne i Hercegovine podržavati projekte u oblasti kvalitetnog i inkluzivnog društvenog razvoja, funkcionalnog obrazovanja i naučno-istraživačkih projekata.
Na sastanku je bilo riječi i o povećanju obuhvata djece predškolskim odgojem i obrazovanjem te aktualizirana problematika izrade novih kurikuluma za osnovno obrazovanje zasnovanih na ishodima učenja.
Jedan od zaključaka sastanka je da će Federalno ministarstvo u što skorije vrijeme sazvati tematski sastanak ministara obrazovanja i nauke u Federaciji BiH o aktivnostima na izradi novih kurikuluma.

2.11.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma