Iskorak u podršci Centru „Koraci nade“

 

U okviru obilježavanja šestog oktobra, Svjetskog dana cerebralne paralize, premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić posjetili su jučer Centar sa višestrukim smetnjama „Koraci nade“ u Tuzli.
Cilj današnjem posjete je detaljnije upoznavanje sa radom Centra, ali i sretanje pažnje javnosti i podizanje svijesti o pravima i mogućnostima djece i mladih sa cerebralnom paralizom.

Koracinade


Tokom posjete premijer Hodžić i ministar Džidić su pohvalili rad i aktivnosti Centra, te istaknuli da se radi o objektu i instituciji veoma visokih standarda, u kojem se  profesionalno radi i pomaže velikom broju djece i njihovim roditeljima da prevaziđu teškoće sa kojima se susreću.
„Svjetski dan cerebralne paralize nalazi se u okvirima Dječije nedjelje koju obilježavamo ovih dana i naša moralna i svaka druga obaveza je da podržimo rad ove i drugih ovakvih institucija. Institucija koje nam, vršeći izuzetno važnu društveno odgovornu funkciju, pomažu i značajno olakšavaju život djeci koja, nažalost trebaju i zaslužuju, mnogo više naše pažnje“, kazao je danas premijer Hodžić ističući da su Vlada i resorno ministarstvo već ove godine napravili određeni iskorak i, u odnosu na dosadašnji period, povećali izdvajanja za finansiranje projekta ovog centra, te će i u narednom periodu nastaviti da, u skladu sa mogućnostima, pomažu rad ove ustanove.
 „Vlada i Centar sarađuju već dugo vremena unazad i danas prije svega moramo reći hvala djelatnicima i menadžmentu Centra koji svakodnevno rade ovaj humani posao. Razumijemo ono što oni svakodnevno rade pokazuju i naša redovna finansijska izdvajanja za pomoć u finansiranju rada Centra, a sve u cilju omogućavanja stvaranja uslova za optimalan rast i razvoj djece sa višestrukim smetnjama u skladu sa njihovim mogućnostima, ograničenjima i potrebama. Osim toga, razumijevajući značaj ukazivanja na prava, i mogućnosti  djece i uopće osoba sa cerebralnom paralizom, nedavno smo skromnim finansijskim sredstvima podržali i održavanje ove manifestacije“, kazao je ministar Džidić.

Odjeljenje za informisanje
7.10.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma