Nastava na visokoškolskim ustanovama u TK po redovnom planu i programu

- Održana 43. redovna sjednica Vlade TK -

koronatopvijesti


Vlada je danas prihvatila Zaključke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, a koji se odnose na trenutnu epidemiološku situaciju, a odnose se na organizaciju i tok nastave na univerzitetima i drugim visokoškolskim ustanovama. Prema zaključcima Kriznog štaba nastava na univerzitetima i drugim visokoškolskim ustanovama može započeti po redovnom planu i programu, uz striktno poštivanje važećih naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog Ministarstva zdravstva. Ovim zaključcima Vlada i Krizni štab su od svih visokoškolskih ustanova na području Kantona zatražili da maksimalno utiču na uposlenike u smislu neophodne vakcinacije svih uposlenika, da sa početkom nastave konkretno lociraju fakultete gdje je provođenje važećih mjera otežano i iznađu, mogućnosti za poštivanje propisanih mjera.
Od ovih ustanova je zatraženo da sa početkom nastave analizira prokuženost i procijepljenost studenata Univerziteta u Tuzli, te da, u skladu sa mogućnostima i u saradnji sa JZNU Dom zdravlja Tuzla i JZU UKC Tuzla, kao i sa ZJZ TK, realiziraju akcije vakcinacije studenata svih fakulteta, spram mogućnosti zdravstvenih ustanova i zainteresiranosti uposlenika i studenata.
Također odobreno je JZU UKC Tuzla i JZNU Dom zdravlja Tuzla da, u saradnji sa Medicinskim fakultetom u Tuzli i drugim obrazovnim ustanovama zdravstvenog smjera koje obavljaju nastavu u navedenim ustanovama, organizaciju i realizaciju svih nastavnih aktivnosti u okviru samih ustanova usaglase sa trenutnim mogućnostima, a obzirom na imperativ provođenja svih preporučenih higijensko- epidemioloških mjera.

Odjeljenje za informisanje
5.10.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma