2. isrmm u Tuzli 17. i 18.9.

- Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki - Mnogi eminentni stručnjaci iz cijelog svijeta dolaze na simpozij u Tuzlu -

isrmm


Drugi Internacionalni Simpozij o smanjenju smrtnosti majki i novim naprecima u kliničkoj medicini je skup najvećeg formata iz ove oblasti i velika je čast što je Bosna i Hercegovina dobila priliku da bude domaćin takvog događaja.
Simpozij je  posebno priznanje i našim ljekarima u ovoj oblasti i dokaz da pratimo sve svjetske trendove u perinatalnoj medicini.
Simpozij će se održati u Tuzli u Hotelu Garden 17. i 18.9.2021. godine.
Eminentni stručnjaci iz 10 zemalja svijeta govorit će o najnovijim dostignućima u perinatalnoj medicini, o brojnim temama vezanim za zdravlje žena, majki i djece.
Na Simpoziju će biti održani posebni paneli posvećeni Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Također će se razgovarati o problemima smrtnosti majki na porođaju kao i kako smanjiti maternalni mortalitet te iz oblasti humane reprodukcije i njenog značaja za sve ostale aktivnosti.
Simpozij  će okupiti stručnjake iz Savezne Republike Njemačke, Republike Finske, Kraljevine Švedske, USA,   Ujedinjenih Arapskih Emirata, Talijanske Republike, Helenske Republike/ Grčke, Republike Hrvatske, Savezne Republike Nigerije, Arapske Republike Egipta, Republike Indije, Države Katar, Kraljevine Saudijske Arabije, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regije, Evrope i svijeta.
Organizatori:
Organizator Simpozija je  Internacionalna akademija perinatalne medicine i Internacionalana akademija nauka i umjetnosti BiH.
Izvršni organizator je Udruženje za ultrazvuk u medicini Ian Donald Tuzla.
Direkotor Ian Doanald škole Tuzla - Dr. sci. Suada Tinjić,
Predsjednik IAPM - Prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik Simpozija - Prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik IAUBiH - Prof.dr.sci.Asim Kurjak
Predsjednik naučnog odbora - Prof. dr. sci. Asim Kurjak
Predsjednik lokalnog naučnog odbora –Prof. dr.sci. Osman Sinanović

Simpozij će se otvoriti u petak, 17.9.2021. godine gdje će akademik Asim Kurjak (predsjednik naučnog odbora) iz Republike Hrvatske govoriti o dobrim i lošim vijestima o globalizaciji i perinatalnom zdravlju u svijetu.

Više informacija o Simpoziju  pronađite na www.isrmm.ba

 online registracije su dostupne na: https://isrmm.ba/online-registration/

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1