BKC TK: Tuzlanska premijera filma „Te mračne noći“

- Ulaz besplatan, rezervacija obavezna -

tamracnanoc


Dugometražni francusko-bosanski film “Te mračne noći” François Lunela, francuskog režisera sa adresom u Sarajevu, nakon sarajevske, u utorak će doživjeti i tuzlansku premijeru.
Film će u Velikoj sali BKC TK-a u Tuzli, u skladu sa epidemiloškim mjerama i preporukama biti prikazan u tri termina 6., 7. i 8. aprila/travnja 2021. od 18.00 sati, a nakon tuzlanske premijere, 6. aprila/travnja, bit će organizovan i razgovor sa rediteljem i dijelom ekipe koja je učestvovala u nastanku filma.
Ulaz na projekcije je besplatan uz prethodnu rezervaciju mjesta u Marketing službi BKC TK (035 311 070), obzirom da je u zbog aktuelnih epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen.
Film „Te mračne noći“, rađen u koprodukciji Rose productions (Bosna i Hercegovina) & Promenades films (Francuska) smješten je u 1993. godinu i opkoljeno Sarajevo, a govori o onome o čemu ne pričamo previše, o ženi u kontekstu rata. Daleko od klišeja o junaštvu, ovaj film dočarava paradokse i zaobilaznice života, patnje i sumnje, ali i snagu prijateljstva i solidarnosti među ljudima.
Film „Te mračne noći“ na Filmskom festivalu u Milanu je imo četiri nominacije: za najbolju glavnu glumicu Maja Jurić, za najboljeg režisera, najbolji film i najbolju montažu.
Uloge u filmu tumače Maja Jurić, Arman Lunel, Muhamed Hadžović, Nina Đogo, Maja Zećo, Emina Muftić, Boris Ler.

JU BKC TK Tuzla
5.4.2021. godine

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1