Apel za pomoć Hasanu Sejdinoviću

 

Zbog neriješenog stambenog statusa Hasana Sejdinovića bosanskohercegovačkog paraolimpijca, pokrenut je apel za sakupljanje sredstva kako bi Hasan i njegova majka dobili konačno krov nad glavom.

Naime, Hasan Sejdinović ima Downov sindrom, živi sa svojom majkom Edisom već deset godina kao podstanar. Majka ne radi jer se mora starati o Hasanu.

Hasan s

"Ne mogu raditi i biti u radnom odnosu jer 24 sata sam sa njim. Čitavo devetogodišnje školovanje sam provela u hodniku škole čekajući da završi nastavu. Normalno je da ti tokove života moraš predodrediti tom djetetu. Bar u mom slučaju je bilo tako jer sam samohrana majka i morala sam se prilagoditi njemu“- priča Adisa.
Hasan je nakon devetogodišnje osnovne škole, završio i srednju i to smjer za kuhara. Majka se posvetila i njegovim sportskim aktivnostima pa je Hasan postigao zapažene rezultate, a kao reprezentativac BiH na specijalnoj Olimpijadi u Abu Dabiju 2019.godine, osvojio zlato.

"Kao samohrani roditelj uspjela sam i da ode na specijalnu olimpijadu, što mi je veliko zadovoljstvo da moje dijete predstavlja BIH i njenu zastavu"- priča majka. Međutim, njih dvoje nemaju riješeno stambeno pitanje niti imaju podršku da ga riješe. Iako je Adisa na sve strane upućivala molbe i tražila pomoć, odgovora nije bilo. Pomogla je jedino Općina Čelić.

Za stambeno zbrinjavanje, odnosno rješavanjem stambenog statusa, molbu je upućivala Gradskoj upravi Grada Gračanice na čijem području i žive.

Međutim, odgovor je došao da Grad Gračanica ne posjeduje stanove, već samo kolektivne, izbjegličke centre. Adisa i Hasan sami ne mogu obezbjediti svoj dom te je javno objavljen apel za sve humane ljude koji žele pomoći.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma