Tuzlanski kanton

"Cydonia": Epiprostol kapsule – prirodni lijek za prostatu

 

  • Šta su bolesti prostate:
  1.     Prostatitis označava raznorodnu skupinu poremećaja s nadražajnim ili opstrukcijskim smetnjama mokrenja uz bolove u međici.
  2.     Benigna hipertrofija prostate (BHP) je nemaligno adenomatozno prerastanje periuretralnog dijela. Simptomi se odnose na smetnje izmokravanja, nikturija, otežan početak mokrenja, slabljenje mlaza, nepotpuno izmokravanje, terminalno kapanje.
  3.     Apsces prostate- žarišno nakupljanje gnoja koje nastaje kao komplikacija akutnog prostatitisaUvećana prostata

epiprostol1

  • Ekstrakt vrbovice

Poklonici tradicionalne medicine tvrde da je najbolji lijek za prostatu vrbovica (Epilobium parviflorum), u narodu poznata i kao svilovina, mala ili bijela mlječika, crveni noćurak, vrbova ružica. Posjeduje izuzetno antiseptičko, antibakterijsko i antiupalno svojstvo, a pojedini travari tvrde da ima i antikancerogenu moć.

Kada su upale u pitanju, posebno je efikasna u liječenju bešike, bubrega i bakterija u urinarnom traktu.

Izuzetno je cijenjena u cijeloj Evropi, a posebno u Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj. Koristili su je i drevni narodi, ali je tokom vijekova pala u zaborav. Prije nekoliko decenija, iz zaborava je izvukla austrijski herbalist i autor poznatih publikacija o ljekovitom bilju Marija Treben, od tada ona doživljava renesansu i postaje popularna kao nekada.

Iskustva osoba koje imaju bolesnu prostatu, ali i druge organe urinarnog trakta, pokazuju da im ova biljka može donijeti izlječenje i vratiti u zdravo stanje. Naročito se pokazala efikasnom kod problema se mokrenjem, koji su uzrokovani uvećanjem i upalom prostate.

epiprostol2

  • Kako pomažu ove kapsule?

Pomaže i kod drugih tegoba vezanih za prostatu, posebno kod akutnog prostatitisa izazvanog bakterijom ešerihijom koli, klebsielom, proteusom.

Kod pacijenata koji su operisali prostatu, čaj od vrbovice uklanja osjećaj pečenja i ostale tegobe koje se javljaju u postoperativnom periodu.

Kapsule sa ekstraktom vrbovice-EPIPROSTOL  domaćeg proizvođača fitofarmaceutskih proizvoda CYDONIA nudi praktično rješenje kod upalnih stanja prostate i benigne hiperplazije prostate(uvećanje prostate).

Jedna kapsula ektrakta vrbovice EPIPROSTOL zamjenjuje 20 šolja čaja od vrbovice.

epiprostol3

  • Doziranje:

Jednom dnevno poslije jela i dostupan je u apotekama širom Bosne i Hercegovine.
Epiprostol – aktivni sastojci:

Vrbovica (Epilobium parviflorum) ekstrakt u Epiprostolu sadrži mnoge aktivne sastojke kao što su: Enotein A i B, Kvercetin, Beta sitosterol, Kamferol, Miricetin, Provitamin A i vitamin C.

Sastojak koji se smatra najvažnijim za povoljan učinak ekstrakta Epilobium parviflorum, za održavanje zdravlja prostate je makrociklični elagitanin Enotein B.

Upotrebom jedne kapsule EPIPROSTOL dnevno pomaže održavanju zdrave prostate i urinarnog sistema u cjelini.

 

Lukavac cement: Zašto biti dio Lukavac cementa?


Savremena tehnologija, dokazana stabilnost poslovanja i kontinuirano ulaganje i briga za zaposlene, faktori su koji privlače kvalitetne kadrove koji postaju dio Lukavac Cement porodice.

Spajajući znanje i iskustvo stručnjaka sa entuzijazmom novih, mladih zaposlenika, kreiramo poticajno okruženje i nudimo mogućnost kontinuiranog usavršavanja.

Naši zaposleni predstavljaju jedan od primarnih resursa kompanije i naša su najjača karika.

LC visit

Lović & Co. - prijem radnika


- Kompanija Lović & Co. raspisuje konkurs za prijem na radna mjesta za više izvršilaca -

lovicco oglas

Lović & Co. je kompanija osnovana 1976. godine. Bavimo se proizvodnjom krovnih trapeznih limova, limova u obliku crijepa, građevinske limarije, proizvodnjom svih vrsta metalnih ormara, kao i inovaitivnih proizvoda, jedinstvenih na tržištu.
Naš proizvodni pogon je smješten na 15.000 m2, a obuhvata nekoliko proizvodnih objekata koji su opremljeni savremenom tehnologijom i mašinama, što nam uz našu kvalitetnu i iskusnu radnu snagu omogućava da odgovorimo na sve zahtjeve tržišta.

Zbog unaprijeđenja poslovanja i proširenja kapaciteta, raspisujemo konkurs za prijem na radna mjesta:
– Krovopokrivač, monter, bravar i limar – više izvršilaca

  • Vještine i kvalifikacije

– SSS ( III i IV) stepen – Poželjno je da kandidati imaju završenu srednju školu za: limara, izolatera, bravara ili zavarivača
– Vozačka dozvola B kategorije obavezna (poželjno C1 ili C kategorija)
– Radno iskustvo – poželjno

  • Nudimo vam:

– Kontinuirano usavršavanje,
– Zdravo radno okruženje,
– Stimulativna i redovna primanja (iznad BiH prosjeka),
– Plaćen prekovremeni i terenski rad
– Plaćen godišnji odmor

Svi zainteresovani kandidati mogu doći na razgovor u sljedište firme, na adresi Donji Bistarac bb, Magistralni put M4.
Sve dodatne informacije kandidati mogu dobiti na broj telefona: 061/515-160 Edis 061/082-271 Mahir

Prijave na oglas slati putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Oglas ostaje otvoren do popune radnih mjesta.

Lović&CO: Trapezni limovi


Trapezni limovi su izvanredan izbor za pokrivanje različitih vrsta objekata, bilo da se radi o malim montažnim garažama, skladištima ili vikendicama, ili pak većim obiteljskim kućama te poslovnim i stambenim kompleksima. Njihova svestranost i dugotrajnost čine ih optimalnim rješenjem za zaštitu krova, pružajući izdržljivu zaštitu od vremenskih utjecaja.

Lovic Trapezni

Osim svoje funkcionalnosti, trapezni limovi dolaze u različitim bojama i dezenima, omogućavajući estetsko usklađivanje sa stilom bilo kojeg objekta. Njihova jednostavna montaža čini ih prikladnim čak i za manje iskusne graditelje, dok visokokvalitetni materijali osiguravaju dugotrajnost i minimalno održavanje.

S obzirom na to da se mogu prilagoditi različitim dimenzijama i oblicima, trapezni limovi nude širok spektar primjena, što ih čini savršenim izborom za arhitekte, graditelje i vlasnike objekata koji teže kombinaciji funkcionalnosti i vizualne privlačnosti. Sve ove karakteristike čine trapezne limove optimalnim rješenjem za krovove, donoseći sigurnost i estetiku u isti plan.

Krovni trapezni lim ima prednosti u odnosu na druge materijale krovnih pokrivača:

  • Visoka nosivost
  • Atesti za nosivost i materijal
  • Kvalitetan i dugotrajan proizvod
  • Jednostavna ugradnja
  • Montaža na nagibu od 3° do 9°
  • Pogodan za oblaganje fasada
  • Lagan pokrov koji ne opterećuje konstrukciju
  • Mogućnost sendvič izvedbe
  • Pruža sigurnost prilikom zemljotresa
  • Širok izbor boja i završne zaštite lima
  • Proizvodnja na dužine po želji kupca
  • Tehnička podrška pri projektovanju
  • Pisana garancija
  • Ekološki proizvod


U ponudi imamo slijedeće tipove trapeznih limova:

  • TR 8 | Idealan kao fasadni sistem
  • TR 18 | Idelana za pokrivanje manjih krovnih površina
  • TR 35 | Idealan za pokrivanje velikih krovnih površina
  • TR 80 | Idealan kao nosivi krovni trapez

Svi profili se izrađuju od materijala EU porijekla, dok u ponudi imamo veliki izbor boja u mat i glatkoj verziji.

lovicco oglas

U UKC Tuzla uspješno obavljene transplantacije jetre i rožnice



Kadaveričnom donacijom organa, 23. aprila 2024. godine u BiH je napravljen vrlo značajan korak u implementaciji projekta transplantacijske medicine.

U saradnji timova Kantonalne bolnice Zenica, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Kliničke bolnice Merkur iz Zagreba u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla obavljene su transplantacije jetre i rožnice.

Eksplantaciju jetre u Kantonalnoj bolnici Zenica samostalno je obavio multidisciplinarni tim Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, dok je transplantacija u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla urađena uz superviziju doc. dr. Danka Mikulića i doc. dr. Jadranke Pavičić Šarić iz Kliničke bolnice Merkur iz Zagreba.

Prva kadavericna transpl



Rani postoperativni tok pacijenata se odvija u skladu sa urađenim operativnim procedurama i pacijenti su trenutno hemodinamski stabilnog stanja.

„Model domaće i međunarodne saradnje rezultirao je pozitvnim uspjesima. Transplantacija jetre koja je urađena tokom jučerašnjeg dana pokazatelj je da transplantacija kao vid liječenja ostaje jedan od prioritetnih projekata u tuzlanskom centru. Ovo je prva urađena transplantacija jetre od 2021. godine i nadam se da će projekat transplantacije organa i tkiva doživjeti svoj zamah, te da će broj obavljenih transplantacija u narednom periodu biti mnogo veći. Za nas je projekat transplantacije od izuzetnog značaja, jer pored toga što pacijentima nudimo novu šansu za život, unapređenjem transplantacijske medicine radimo i na razvoju svih medicinskih procedura", istakao je direktor JZU UKC Tuzla, prof. dr. med. sc. Šekib Umihanić.

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uz multidisciplinarni tim ljekara za eksplantaciju i transplantaciju Klinike za hirurgiju i Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju, doprinos u obavljanju pomenutih transplantacija dali su i stručni timovi Poliklinike za transfuziologiju, Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku, Bolničke apoteke, Zavoda za psihološku i socijalnu zaštitu i Sektora za tehničke poslove.

Univerzitetski klinički centar Tuzla izražava veliku zahvalnost članovima porodice donora, ali i kolegama, supervizorima iz Kliničke bolnice Merkur iz Zagreba, kao i pripadnicima MUP-a TK koji su službenom pratnjom organa doprinijeli bržem transportu istih što je u ovakvim slučajevima od izuzetnog značaja.
24.4.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma