Unaprjeđenje zaštite prava osoba sa invaliditetom

 

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Esad Džidić sa saradnicima održao je radni sastanak sa ministrom zdravstva TK Božom Jurićem, predstavnicima Udruženja građana „ Imam pravo" iz Lukavca i skupštinskom zastupnicom Azrom Okić.
Tema sastanka bila je unaprjeđenje zaštite prava osoba sa invaliditetom. Razmijenjena su iskustva i mišljenja o mogućim modalitetima podrške roditeljima djece s posebnim potrebama kada su u pitanju odgoj i zdravlje. Kao poseban vid brige izdvojeno je zdravlje zuba, odnosno stomatološki tretmani. Na sastanku je također istaknuta potreba da se ubrza realizacija aktivnosti vezanih za otvaranje Centra za autizam u Tuzli.

imampravo


Ovom je prilikom konstatovano da je velika važnost partnerstva sa reprezentativnim organizacijama nevladinog sektora u izradi politika i propisa od interesa za osobe sa invaliditetom, a samim tim i usvajanje Zakona o organizacijama i reprezentativnim organizacijama osoba sa invaliditetom i civilnih žrtava rata.
Sastanku je u ime Ministarstva zdravstva TK prisustvovao Amir Azabagić dok je U.G. „Imam pravo" predstavljao Omer Grebović.
 
1.11.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma