Grad Tuzla: Prijem za karatistu Sandra Krešića


- Upriličen prijem za reprezentativca BiH u karateu, Sandra Krešića, osvajača bronzane medalje na svjetskom takmičenju održanom na Kipru  -

GradKresic


Jasmin Imamović gradonačelnik Grada Tuzle jučer je upriličio prijem za predsjednika i trenera Karate kluba “DO” Tuzla Antu Krešića i reprezentativca BiH, Sandra Krešića, koji je nedavno u kiparskom Limasolu, gdje se održavala Svjetska Liga 1 u karateu,  osvojio bronzanu medalju, u kategoriji juniori +76 kg.

Gradonačelnik Jasmin Imamović čestitao je Anti Krešiću,  treneru i predsjedniku Karate kluba „DO“ Tuzla, koji ove godine obilježava 10 godina rada, na velikom uspjehu. Posebnu čestitku gradonačelnik Imamović uputio je  Sandru Krešiću, koji je u Tuzlu donio tri svjetske bronze, medalje sa nadmetanja na Kipru, Veneciji i Umagu, što je, dodao je, sjajan način da se mladi karatista oprosti od juniorske konkurencije i da zakorači u društvo seniora. Danas je Karate klub „DO“ Tuzla lijepa vijest, zaključio je gradonačelnik Imamović.

Predsjednik kluba, Ante Krešić, zahvalio je  gradonačelniku Tuzle na prijemu i čestitkama. Također, podsjetio je da je Karate Klub „DO“ Tuzla u posljednje četiri godine proglašen za najbolji klub na svim nivoima, te da  jednako nastavlja i u petoj godini, sa fantastičnim rezultatima. „Sa takmičenja na Kipru smo došli u Tuzlu i donijeli bronzanu medalju bez izgubljenog meča“, rekao je Krešić.

Reprezentativac BiH, Sandro Krešić, izjavio je da je na proteklom prvenstvu imao pet teških mečeva protiv Rusije, Belgije i Ukrajine. U meču za medalju, protiv evropskog prvaka iz Rumunije, uspio je pobijediti rezultatom 2:1, i osvojiti ovu sjajnu medalju, koja, kako sam kaže, za njega predstavlja veliki podsticaj za dalje.

Sandro Krešić je u konkurenciji 900 takmičara iz 40 zemalaja svijeta nastupio u kategoriji juniori + 76 kg, te je do bronzane medalje savladao prvake Rusije, Belgije, Ukrajine, Slovenije i Rumununije.

Grad Tuzla
17.6.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma