BH košarkaši bolji od Bugara


- Korak do Evropskog košarkaškog prvenstva -

BiHBugariKos

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Bugarske u sklopu kvalifkacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 88:49 i tako otovorila u potpunosti vrata za odlazak na Eurobasket.

Najbolji bh. košarkaši predvođeni selektorom Vedranom Bosnićem ubilježili su važnu pobjedu u trećem kolu kvalifikacija u dvorani hotela Hills na Ilidži. Pobjeda je došla vrlo uvjerljivom igrom i zalaganjem, te niti u jednom momentu nije dolazila u pitanje.

Do kraja, naši igrači su nastavili u jakom ritmu za konačnih 88:49. Ovom pobjedom BiH u kvalifikacijama ima isti omjer kao i Grčka u grupi H, sa dvije pobjede i jednim porazom.

Bitno je napomenuti da je u grupi H gdje se nalazi i BiH ranije završena utakmica Grčke i Latvije, a slavili su gosti sa 77:66.

Ovo je prva od dvije kvalifikacijske utakmice koje će BiH odigrati, a naredni susret je sa Latvijom u istoj dvorani 29. novembra u 21:00 sat.

Podsjetimo, BiH je nakon prva dva kola ostvarila polovičan učinak. Na startu kvalifikacija ostvarili su pobjedu u gostima protiv Latvije rezultatom 62:61, dok su u drugom susretu poraženi na domaćem terenu od Grčke sa 70:65.

Selektor Vedran Bosnić večeras nije mogao računati na nekoliko standardnih reprezentativaca, prije svega NBA dvojca Jusufa Nurkića i Džanana Musu. Također, neće nastupiti ni Andrija Stipanović koji je u izolaciji zbog koronavirusa, Miralem Halilović se oporavlja od povrede, dok se Nemanja Gordić nije odazvao na poziv Košarkaškog saveza BiH.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma