"Cydonia" stanje na putevia za 17 maja


- BIHAMK: Stanje na cestama 17.5.2024. godine u 7:52 sati -

CydoniaBaner


Zbog potreba redovnog održavanja tunela Grab, 25.Novembar i Vis, zatvorena je preticajna traka na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica. Saobraća se voznom trakom do završetka radova.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Zenica (kod poslovne zone Pečuj), zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera. Za danas je najavljeno zatvaranje ulaza (skretanje) za Poslovnu zonu Pečuj u Zenici. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Pehare-Poslovna zona Pečuj-ulaz u Zenicu.

Počeli su sanacioi radovi na putnom pravcu Lašva-Kaonik (u naselju Grablje), zbog čega se na mjestu radova saobraća naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnim pravcima Brčko-Cerik (Malezijski put) i Lopare-Čelić (skretanje za Brusnicu) svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 10-minutna propuštanja.

Za večeras u 19 sati najavljen je polazak vangabaritnog tereta iz Zenice autoputem do Tarčina. Prevoz će imati obezbjeđenu policijsku pratnju koja će kratkotrajno zatvarati ili usporavati saobraćaj.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

bihamk

 • Vijesti iz BiH

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 21. juna

   - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčan i vruć dan. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnje temperature će biti između 15 i 21°C, na jugu do 25°C, dok će...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 20. juna

   - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje još više sunca i vrućine. Vjetar će biti slab do umjeren, puhat će sa zapada i sjeverozapada. Jutarnje temperature će biti između 14 i...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 20. juna

   - BIHAMK: Stanje na cestama 20.6.2024. u 6:21 sati - Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, tako da savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 19. juna

     - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje unčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 19. juna

   - BIHAMK: Stanje na cestama 19.6.2024. godine u 8:08 sati - S obzirom da su meteorolozi do kraja ove sedmice najavili izrazito toplo vrijeme, sa visokim dnevnim temperaturama, molimo vozače da tokom...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 18. juna

     - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma