"Cydonia" stanje na putevima za 16. maja


- BIHAMK: Stanje na cestama 16.5.2024. godine u 7:49 sati -

CydoniaBaner


Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva vozila, a koja se dogodila na petlji Visoko (uključni krak prema Sarajevu) saobraća se usporeno.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autoputu A-1 zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su sanacioni radovi na dionicama magistralnih puteva Nemila-Lašva i Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, (Malezijski put), svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Večeras (16.05.) od 19 sati do sutra ujutro (17.05.) do 05 sati na relaciji GP Svilaj-Odžak-Karuše-Zenica kretat će se vanredan prevoz većih dimenzija (tri vozila dužine svaki 81 m i širine 4,70 m).Molimo vozae koji će se kretati ovom dionicom da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

bihamk

 • Vijesti iz BiH

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 21. juna

   - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčan i vruć dan. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnje temperature će biti između 15 i 21°C, na jugu do 25°C, dok će...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 20. juna

   - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje još više sunca i vrućine. Vjetar će biti slab do umjeren, puhat će sa zapada i sjeverozapada. Jutarnje temperature će biti između 14 i...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 20. juna

   - BIHAMK: Stanje na cestama 20.6.2024. u 6:21 sati - Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, tako da savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 19. juna

     - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje unčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 19. juna

   - BIHAMK: Stanje na cestama 19.6.2024. godine u 8:08 sati - S obzirom da su meteorolozi do kraja ove sedmice najavili izrazito toplo vrijeme, sa visokim dnevnim temperaturama, molimo vozače da tokom...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 18. juna

     - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma