"Cydonia" stanje na putevima za 17. aprila


- BIHAMK: Stanje na cestama 17.4.2024. godine u 7:38 sati -

bihamksnijegzimska oprema


Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autocesti A-1 Kakanj-Visoko kod mjesta Seoča, a u kojoj je učestvovalo jedno vozilo, saobraća se usporeno.

Zbog saobraćajne nezgode na petlji Sarajevo sjever, ulazni krak na autocestu iz pravca Vogošće (učestvovala dva vozila), saobraća se usporeno.

Zbog sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile pojedine dijelove naše zemlje, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Glamoč-Mlinište i Turbe-Banja Luka. U nižim predjelima kolovoz je mokar i mjestimično zasniježen.

Za danas je najavljen početak radova na zamjeni rasvjete u tunelu Ormanica, na magistralnom putu Pelagićevo-Srebrenik, zbog čega će se svakog radnog dana od 8 do 15 sati saobraćati naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Dobro Polje-Miljevina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

CydoniaBaner

Naredna dva dana (18. i 19.04.) zbog obavljanje redovnog servisa tunela Ivan na dionici autoceste A-1 Tarčin-Bradina od 08 sati ujutro do završetka radova biće obustavljen saobraćaj i to u smjeru Tarčin-Bradina u četvrtak 18.04., a u smjeru Bradina-Tarčin u petak 19.04.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

  • Vijesti iz BiH

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 30. aprila

        - Sunčano vrijeme - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni....

    • "Cydonia" stanje na putevima za 30. aprila

      - BIHAMK: Stanje na cestama 30.4.2024. godine u 8:03 sati - Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 dionici Maglaj-Doboj kod mjesta Moševac. Uvjeti za vožnju...

    • Servisne informacije omogućila je "Solana" dd Tuzla...

      Servisne informacije omogućila je - Prekidi u vodosnabdijevanju...3 intervencije vatrogasaca...Rođeno 6 beba -  Završena sezona grijanja u Tuzli -     Centralno grijanje dd Tuzla:30. aprila - S.ezona grijanja u Tuzli je završena...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 29. aprila

        - Sunčano vrijeme - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni....

    • "Cydonia" stanje na putevima za 29. aprila

      - BIHAMK: Stanje na cestama 29.4.2024. godine u 7:48 sati - Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i umjerenu do pojačanu frekvenciju vozila. Sutra,...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 28. aprila

        - Sunčano vrijeme - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma