Ambasador Republike Turske posjetio Tuzlanski kanton


Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini nj.e. Haldun Koç je danas sa saradnicima posjetio premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića. Ovom prilikom razgovaramo je o dosadašnjoj saradnji Vlade i kantonalnih institucija sa Ambasadom Republike Turske u BiH, realizaciji zajedničkih projekata, te planovima i projektima koji se mogu planirati u budućnosti. Posebna pažnja posvećena je stanju u oblasti privrede i privrednim subjektima koji, kao turski investicijski projekti, djeluju na području Tuzlanskog kantona, ali i projektima u oblasti obrazovanja.

AmbasadorRTurske


Ambasador Koç je izrazio podršku aktivnostima Vlade Tuzlanskog kantona i ukazao da Turska ambasada, imajući u vidu brojne privredne subjekte i turske investicije, ima poseban odnos prema Tuzli i Tuzlanskom kantonu.
„Saradnja sa Tuzlanskim kantonom je pozitivan primjer uspješne saradnje, što je osnov za dalje unaprjeđenje postojećih odnosa. Drago nam je vidjeti pozitivne pomake i potporu koju turski investitori imaju u Tuzlanskom kantonu. Njihovo uspješno poslovanje će se sigurno pozitivno odraziti i na ukupnu ekonomiju Tuzlanskog kantona, broj uposlenih, ali i uopće kvalitetu života građana. Posebno raduje dobra prihvaćenost turskih investitora i doživljavanje ovih kompanija svojim“, rekao je ambasador Koç.
„Vlada Tuzlanskog kantona djeluje kao jedan tim i smatram da je za ovih prvih dva mjeseca, i pored činjenice da smo imenovani u vrijeme godišnjih odmora, uradila mnogo. Neke od tih aktivnosti bile su upravo usmjerene u stvaranju boljih uslova za rad privrednih subjekata. U tom smislu Vlada će zajedno sa svim ministarstvima i ubuduće biti servis i partner privrednim društvima i investitorima za rješavanje izazova s kojima se budu susretali“ zaključio je na kraju sastanka premijer Tulumović.
Osim premijera, današnjem sastanku su prisustvovali ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković i ministar privrede Tuzlanskog kantona Asmir Hasić.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma