Vlada TK: Čestitka za Ramazanski bajram

 

U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti, u kojoj stoji:

VladaRamazanskibajram

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama uz želju da ga provedu u dobrom zdravlju i porodičnoj sreći.
Tokom proteklog mjeseca muslimani širom svijeta su dijelili radost ramazana sa svojim komšijama, tražeći smiraj u vjeri i pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Nadam se da je ovaj sveti mjesec vama i vašim voljenima bio prilika za duhovnu obnovu i solidarnost.

Također, želim istaknuti i da Bosna i Hercegovina ovih dana pokazuje svoje bogatstvo različitim vjerskim događajima i praznicima. Katolici su dočekali Uskrs, vjernici islamske vjeroispovijesti ispraćaju mjesec ramazan i sutra dočekuju Bajram, a pravoslavci i Jevreji iščekuju najradosnije praznike Vaskrs i Pesah.
Stoga je danas posebna prilika da još jednom pošaljemo poruku bitnosti čuvanja suživota, mira i međusobnog uvažavanja, te izgradnju cjelokupnog društva po uzoru na vlastite porodice.

U tom svjetlu svim vjernicima islamske vjeroispovijesti, u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime, želim u budućnosti puno zdravlja, mira i prosperiteta.

Bajram Šerif Mubarek Olsun“

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma