Karakaj od 8.4. zatvoren za vozila teža od 5 tona

 

- Zabrana saobraćaja na mostu Karakaj za vozila teća od 5 tona od 8.4.2024. godine -

karakaj

Izvjestaj o tehničkom pregledu mosta koji se koristi za potrebe medunarodnog granidnog prelaza Karakaj sačinjen je u drugom mjesecu tekuće godine, a koji je, na osnovu uočenih oštećenja na mostu, obavezao na uvođenje zabrane saobraćaja preko mosta za vozila teža od 5 tona zbog oštećenja konstrukcije mosta. U skladu sa međudržavnim sporazumom o održavanju mostova između BiH i Srbije, obaveza održavanja mosta u Karakaju pripada Srbiji. Ozbiljnost oštećenja noseće konstrukcije mosta obavezuje na hitnost u postupanju.
U Republici Srbiji je izrađen projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na državnom putu u zoni GP "Mali Zvornik" kako bi se provelo tehničko regulisanje saobraćaja zbog oštećenja mosta preko rijeke Drine. Rješenjem od 28.3.2024. godine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije odobrilo je psitavljanje saobraćajne signalizacije u skladu sa projektom.
Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske priprema rješenje o uvođenju ograničenja saobraćaja preko mosta za vozila teža od 5 tona a Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" pripremaju saobraćajnu signalizaciju za postavljanje.
U skladu sa međusobnim dogovorom dvije strane, a radi jednakog postupanja, usaglašeno je da zabrana saobraćaja za voila teža od 5 tona preko međudržavnog mosta u Karakaju stupa na snagu 8.4.2024. godine i trajaće do okončanja postupka rekonstrukijce mosta, o čemu će javnost blagovremeno biti obavještena.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma