Vlada Tuzlanskog kantona u Lukavcu


Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem jučer je u društvu načelnika Općine Edina Delića posjetila lokacije realizacije infrastrukturnih projekata u Lukavcu. Nakon posjete lokacijama gdje se provode radovi na regulaciji i uređenju korita rijeke Jale i radovi na uređenju odvodnje oborinskih voda, delegacije Vlade TK i Općine Lukavac su u prostorijama gradske uprave upriličile radni sastanak. Današnja posjeta nastavak je radnih sastanaka Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima gradova i općina sa područja našeg kantona s ciljem boljeg razumijevanja potreba i prioriteta lokalnih zajednica.

VladaLukavac


U razgovoru sa načelnikom Delićem i njegovim saradnicima premijer Tulumović i ministri su se ukratko prezentirali zbirni plan svih projekata koji se ove godine finansiraju ili sufinansiraju iz Kantonalnog budžeta, te se upoznali sa problematikom u Lukavcu i projektima čiju realizaciju Općina smatra prioritetnom.
„Zadovoljstvo nam je bilo vidjeti da se realizacija ovih značajnih infrastrukturnih projekata odvija u skladu sa predviđenom dinamikom. Današnja radna posjeta je bila prilika da nam se prezentiraju projekati koje Lukavac smatra prioritetnim i za čiju realizaciju će trebati i podrška Kantonalne vlade, te da zajedno sagledamo koje su to mogućnosti za djelovanje u narednom periodu. Siguran sam da će ovaj sastanak rezultirati našom boljom međusobnom saradnjom, a što će u konačnici rezultirati boljitkom za građane Lukavca“, rekao je premijer Tulumović ističući je Vlada Tuzlanskog kantona već unutrašnjim preraspodjelama u okviru Budžeta TK za ovu godinu uspjela napraviti određene pozitivne pomake.
„Imajući u vidu da Lukavac, ali i nego i neke druge lokalne zajednice nisu bile adekvatno i ravnopravno tretirane u prethodnom periodu, mi ćemo nastojati da narednom periodu to ispravimo i da ravnomjerno podržavamo sve lokalne zajednice u našem kantonu“, zaključio je premijer Tulumović.
„Vlada Tuzlanskog kantona u ovom sastavu je promijenila jedan nepovoljan odnos kantonalne vlasti prema Općini Lukavac i mi već imamo značajne pomake u ovoj godini. Danas smo otvorili određena pitanja i delegirali smo našu općinu Vladi kao prostor u gdje u saradnji sa drugim općinama možemo rješavati pitanje zbrinjavanja čvrstog otpada na ekološki prihvatljiv način, a i kandidirali smo i neka druga pitanja poput prostornog planiranja za potrebe industrije, situacije i odnosa privrednih subjekata Cementare, Sode Sisecam, GIKIL-a i sl. Mislim da smo se kvalitetno razumjeli i uspostavili dobar osnov za buduću partnersku saradnju“, kazao je načelnik Delić.

14.11.2019. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma