Grijanje i zagađenje zraka


- Zbor građana Slavinovića 28. marta -

frontslobode

Mjesna zajednica Slavinovići jedna je od mjesnih zajednica na području Tuzle koja je samo djelomično pokrivena centralnim grijanjem. Dok je grijanje uvedeno u većinu stambenih zgrada, u kuće nije. Vlasnici kuća za zagrijavanje koriste ugalj, pelet, drva ili toplotne pumpe. Zrak u Slavinovićima je zagađen i opasan za zdravlje.

Budući da su ugalj, pelet i drva poskupili te da ih je postalo teško i nabaviti, grijanje je za sve veći broj domaćinstava postalo ozbiljan problem. Uz to, potrošnja energije je velika ako objekti nisu izolovani što dodatno povećava i troškove i zagađenje zraka. Blaga zima iza nas samo je privremeno ublažila ovaj problem.
Zbog ovih problema s kojima se mještani suočavaju Front slobode odlučio je organizirati zbor građana Slavinovića koji će se održati u utorak 28. marta s početkom u 18:00 u prostorijama mjesne zajednice Slavinovići.

Na zboru će biti predstavljena anketa o zagrijavanju i zagađenju u ovoj mjesnoj zajednici koju je proveo Front slobode, o metodama uštede energije i zagađenju zraka govorit će Džemila Agić, ekspertica za izolaciju objekata, ekologiju i energiju, a na zbor su pozvani i predstavnici Centralnog grijanja da izlože daljnje planove širenja mreže centralnog grijanja.

Građani će imati priliku razgovarati o problemima zagađenja zraka, zagrijavanja, troškovima grijanja ali i drugim problemima koji opterećavaju ovu mjesnu zajednicu. Iz Fronta slobode pozivaju sve mještane Slavinovića na zbor kako bi građani zajedno s ekspertima razgovarali o problemima i ponudili korake za njihovo rješavanje.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma