Još jedna uspješna godina iza Instituta za zavarivanje


Još jedna u nizu uspješnih godina u radu poslovanju Instituta za zavarivanje bila je povod za radni sastanak i posjetu direktora Instituta Seida Zulića i direktora Instituta za zavarivanje iz Magdeburga (Njemačka), inače suosnivača tuzlanskog instituta, Jürgena Bendlera, Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona. Na sastanku je pohvaljen dosadašnji rad Instituta, kao i angažman direktora Zulića na afirmaciji Instituta za zavarivanje, kako u Bosni i Hercegovini tako i u cijelom regionu. S tim u vezi premijer Suljkanović se zahvalio suosnivačima iz Magdeburga na prepoznavanju ovog projekta, njegovom potencijalu i dosadašnjoj podršci.

Institutzazavarivanje


„Prije 14 godina kada smo počeli priču oko osnivanja Instituta za zavarivanje je bilo izuzetno teško. Ipak uz vrijedan rad direktora Zulića i u saradnji sa Institutom iz Magdeburga uspjeli smo trasirati rad Instituta u Tuzli koji se danas izborio sa svoje prepoznatljivo mjesto, kako u Tuzlanskom kantonu, Bosni i Hercegovini, tako i mnogo šire“ rekao je direktor Bendler kojem je ovo i oproštajna posjeta obzirom da uskoro odlazi u zasluženu penziju.
„Nakon teškog i trnovitog početka Institut današnjim rezultatima u potpunosti opravdava svoje postojanje i trenutno smo podrška razvoju cijelog metalskog sektora. Kvalitetom naše obuke i certificiranjem omogućavamo našim izvozno orijentiranim kompanijama da se pojavljuju i takmiče i na zahtjevnom europskom tržištu, te da tamo dobivaju kvalitetne poslove“, rekao je direktor Zulić.
Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je izrazio zahvalnost gospodinu Bendleru i Institutu iz Magdeburga na dosadašnjem doprinosu i podršci koju neprestano pružaju radu Instituta za zavarivanje.
„Ponosni smo što smo dio ovog projekta, a bitnije od finansijskih rezultata i poslovanja Instituta je činjenica da on nudi izuzetno visok kvalitet obrazovanja i da doprinosi dualnom obrazovanju i praktičnoj obuci učenika u našem obrazovnom sistemu. Također, on je podrška metalnom sektoru naše privrede posebno imajući u vidu dva velika projekta Termoelektranu u Banovićima i blok 7 u Termoelektrani Tuzla, te obim poslova koji će trebati da izvrše naše domaće kompanije“, rekao je premijer Suljkanović posebno istaknuvši značaj akreditacije Instituta prema međunarodnim standardima u oblasti zavarivanja.
Osim premijera u ime Vlade Tuzlanskog kantona sastanku su prisustvovali ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović i ministar privrede Osman Puškar.

 cydonia2

solana1

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden okt 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1