U Tuzli otvorena Poliklinika „Dr. Alidžanović“


– Savremeni centar usluga iz interne medicine -

PoliklinikadrAlidzanovic1

Nakon nekoliko mjeseci opsežnih priprema kako bi već na samom početku rada pacijentima mogli pružiti kompletnu i kvalitetnu uslugu, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ je nedavno počela sa radom.
Respektabilni tim stručnog osoblja, pacijentima nudi širok spektar medicinskih usluga iz domena specijalističko-konsultativne zdravstvene zaštite, dijagnostike i liječenja u oblasti interne medicine uz primjenu savremenih medicinskih postupaka i tehnologija.
Korisnicima usluga ove poliklinike na početku njenog rada se nude usluge iz više oblasti interne medicine kao što su: Onkologija, hematologija, kardiologija, reumatologija, pulmologija, endokrinologija, gastroenterologija i nefrologija.
Također, pacijentima je na raspolaganju laboratorijska dijagnostika i ultrazvučna dijagnostika sa elastografijom kao što su: ultrazvuk dojke, ultrazvuk abdomena i urotrakta, ultrazvuk štitnjače i vrata i Color doppler krvnih sudova.
U ultrazvučnoj dignostici ove poliklinike potrebno je naglasiti rad na ultrazvučnim aparatima najnovije generacije, na kojima se mogu raditi ultrazvučni pregledi sa elastografijom, neinvazivnom metodom u kojoj se mjeri otpor mekih tkiva u cilju otkrivanja sumnjivih promjena i određivanja prirode tumora. Pregled se izvodi ultrazvučnom sondom, a potpuno je bezbolan. Trenutno je Poliklinika „Dr. Alidžanović“ jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova na području Tuzlanskog kantona koja nudi ovu vrstu medicinskih usluga..
U medicinskoj usluzi kojom se žele postaviti viši standardi zdravstvene zaštite u Bosni i Hercegovine, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ svojim ali i drugim pacijentima nudi uslugu obezbjeđivanja stručnog i nepristranog drugog mišljenja na već postavljenu dijagnozu i preporučeno liječenje. Shodno dosadašnjem iskustvu rada sa pacijentima i praksom koji su pokazali da veliki broj njih često traži mišljenje drugog ljekara o svojoj dijagnozi i propisanoj terapiji, Poliklinika „Dr. Alidžanović“ ima mogućnost to mišljenje ishoditi od od svjetski priznatih stručnjaka i medicinskih centara iz oblasti onkologije.

PoliklinikadrAlidzanovic2

Tim vrhunskih medicinskih stručnjaka na čelu sa prim.doc.med.sci Jasminom Alidžanović, specijalistom interne medicine - onkologom, u ovoj poliklinici čine još:
- doc.med.sci Lejla Alidžanović – Nurkanović, specijalista interne medicine
- doc.med.sci. Amira Bijedić, specijalista interne medicine – kardiolog
- doc.med.sci. Mirela Bašić Denjagić, specijalista interne medicine – gastroenterolog
- mr.med.sci. Mario Križić, specijalista interne medicine – reumatolog
- dr.med.sci. Jasmina Pašić, specijalista interne medicine – endokrinolog
- mr.med.sci. Alma Halilbašić, specijalista interne medicine – hematolog
- dr. Edin Huskić, specijalista radiologoije – ultrasoničar
- dr. Ružica Zagorčić, specijalista pulmologije
- Sumedija Subašić, diplomirana medicinska sestra i Adna Hodžić, medicinska sestra.
Poliklinka „Dr. Alidžanović“ se nalazi u Tuzli, na adresi Armije RBiH br. 32, a za sve dodatne informacije, konsultacije ili zakazivanje termina, zainteresiranim su dostupni telefoni 035 273 223 i 062 266 100 ili e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Poliklinika „Dr. Alidžanović“

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma