Turistički forum 2023, 23-24.5.


- Unaprjeđenje turističkog sektora kroz dijalog i razmjenu iskustava -

turforum

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona organizuje Turistički forum 2023, koji će se održati u Tuzli od 23. do 24. maja 2023. godine. Ovaj iznimno značajan događaj okupit će turističke radnike, predstavnike javnog i privatnog sektora s ciljem razmjene iskustava, potreba i inicijativa za unaprjeđenje poslovanja u oblasti turizma.

Tuzlanski kanton se ističe brojnim turističkim atrakcijama, raznovrsnom turističkom ponudom te izvrsnom povezanošću s regijom zahvaljujući aerodromu i dobroj cestovnoj mreži. Vlada Tuzlanskog kantona i resorno Ministarstvo poduzimaju sve potrebne korake kako bi unaprijedili turističke potencijale, posebno u području infrastrukture, ugostiteljstva, individualnog smještaja i drugih ključnih segmenata. Očekuje se da će Turistički forum 2023 doprinijeti jačanju kapaciteta učesnika i učesnica u njihovom budućem radu kroz dijalog s predstavnicima javnog i privatnog sektora.

Forum će se sastojati od niza prezentacija i panel diskusija koje će omogućiti interakciju između prisutnih učesnika. Gosti će imati priliku postavljati pitanja, razmjenjivati mišljenja i savjete s kolegama iz industrije. Tokom foruma bit će predstavljena "Strategija razvoja turizma Tuzlanskog kantona 2022-2027" kao i projekt "Visit Tuzla Canton", koji označava početak planskog razvoja turizma i sveobuhvatne promocije turističkih potencijala i resursa Tuzlanskog kantona.

Dodatne informacije o programu "Turističkog foruma 2023", prijave i agendu događaja pronađite na našoj stranici www.visittk.ba.

Pridružite nam se na Turističkom forumu 2023 i budite dio svih značajnih dijaloga o budućnosti turizma u Tuzlanskom kantonu. Vaše prisustvo i sudjelovanje doprinos je napretku cijele turističke industrije te stvaranju još privlačnijeg i konkurentnijeg TK kao turističke destinacije.
Odjeljenje za informisanje Vlade TK

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma