„Women in Tech“ - 14. i 15. novembra


Fondacija za inovacije, tehnologiju i transfer znanja – FITT iz Tuzle s ponosom najavljuje održavanje konferencije „Women in Tech“ u partnerstvu sa „BH Engineering Week“ u Tuzli, 14. i 15. novembra 2019. godine.

WinT1

Cilj Konferencije je jačanje i promocija ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini te osnaživanje žena i mladih djevojaka i stvaranje novih visoko plaćenih radnih mjesta u industriji 4.0. U prvom dijelu konferencije bit će organizovana panel diskusija s eminentnim bosanskohercegovačkim eksperticama koje su svoju karijeru izgradile ili još uvijek grade u oblasti naprednih tehnologija i inžinjerstva. One će kroz panel diskusiju sudionicima konferencije prezentirati izazove i mogućnosti žena u tehnici u savremenoj dobi. Drugi dan konferencije rezervisan je za učesnice projekta „Women in Tech“, odnosno timove djevojaka koje će svoje poslovne ideje, proizvode ili usluge, predstaviti pred publikom, mentoricama i potencijalnim investitorima.

WinT2

Također će svi posjetitelji i učesnici imati priliku poslušati prezentacije ekspertica na temu: kakav je njihov put ka uspjehu bio, šta ih je motivisalo, a šta sputavalo na ovom putu. Timovi su proteklih mjeseci vrijedno radili na osnaživanju kroz radionice i mentorsku pomoć, kako bi svoje ideje i snove uspješno realizovale kroz ovaj projekat. Inače, projekat „Women in Tech“ pokrenut je od strane Fondacija za inovacije, tehnologiju i transfer znanja, a sufinansiran od strane US Ambasade u Bosni i Hercegovini.

 Banner Lukavac 180x112

solana1

adriatic

izazovb

TQM

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

cydonia2
pavic1
golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

imel2

vlada tk1