„Dječija nedelja“ od 7. do 13. oktobra


U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“, koja se obilježava prve sedmice u mjesecu oktobru, ove godine od 07.10.-13.10.2019. godine, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK, u saradnji sa ustanovama i organizacijama koje se bave unapređenjem ukupne društvene brige o djeci, uradilo je Program obilježavanja „Dječije nedjelje“ na području Tuzlanskog kantona za 2019. godinu. Nosioci programskih aktivnosti su 12 organizacija čiji projekti, uključujući i obilježavanje Dječije nedjelje, su podržani iz sredstava Dječije nedjelje  prikupljenih u 2018. godini. U okviru programa planirana je realizacija ukupno 42 aktivnosti kao što su: edukativne, kreativne, inkluzivne i muzičke radionice, dječiji festival, okrugli stolovi, izleti, promocije, izložbe, sportske manifestacije, igre bez granica i sabirna akcija.

djecijanedjelja

Ove godine u okviru „Dječije nedjelje“, u organizaciji Ministarstva, planirana je i promocija hraniteljstva i prava svakog djeteta da ima porodicu, što je jedan od naših bitnih prioriteta.

U prilogu akta dostavljamo vam Program obilježavanja „Dječije nedjelje“ na području Tuzlanskog kantona za 2019. godinu kako bi ste propratili programske aktivnosti i na taj način doprinijeli unapređenju ukupne društvene brige o djeci.

 Obilježavanje „Dječije nedjelje“ ima za cilj unapređenje društvene brige o djeci, ali i podsticanje privrednih društava, poslodavaca i drugih pravnih i fizičkih lica na obaveze uplate sredstava u toku mjeseca oktobra u skladu sa članom 95. Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom FBIH i o istom, takođe, više u prilogu.

PROGRAM

 Banner Lukavac 180x112

solana1

adriatic

izazovb

TQM

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

cydonia2
pavic1
golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

imel2

vlada tk1