Potpisani ugovori sa 75 predstavnika manifestacija kulture TK


Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona danas je  potpisalo ugovore sa 75 korisnika sredstava namijenjenih manifestacijama kulture od interesa za TK. Riječ je o ukupnom iznosu od 120.000 KM prema Kalendaru manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton u 2019. godini a sredstva su namijenjena neprofitnim organizacijama, drugim nivoima vlasti i privatnim poduzećima i poduzetnicima.  
Stručni savjetnik za kulturu i informisanje Selma Bešić Čerkezović ovom je prilikom istaknula da se manifestacije moraju implementirati u toku 2019. godine a zastupljene su sve općine i gradovi TK. „Nama je u interesu da se što više korisnika prijavi kako bi Ministarstvo podržalo one koje su najkvalitetnije. Zastupljene su razne oblasti kulture, od fotografije, filma pa do književnih, muzičkih i likovnih manifestacija. Uvršteni su i projekti udruženja slijepih i distrofičara sa područja TK“, rekla je ovom prilikom Bešić Čerkezović.

UgovoriKultura


Zbog ograničenog iznosa sredstava, svaki podnosilac zahtjeva mogao je predložiti jedan program/projekat za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton, za koji se moglo dodijeliti maksimalno 5.000,00 KM. Dodijeljenim sredstvima sufinansiraju se pojedinačni programi/projekti pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, likovne, galerijske i arhivske manifestacije, tribine, simpozije i programe. Među uslovima koje je trebalo ispuniti su i afirmacija kulture, kulturnog stvaralaštva i kulturno-historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona, uključivanje u programe međunarodne saradnje,
kao i obilježavanje godišnjica rada ustanova kulture.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma