Vlada TK paketićima obradovala mališane

 

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Irfanom Halilagićem, obradovala mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli i štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i Javne ustanove „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“ Tuzla.
Ovom prilikom premijer Halilagić i ministrice u Vladi Tuzlanskog kantona su djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželjeli sretne novogodišnje praznike, brzo ozdravljenje i školski uspjeh u 2023. godini.

Zavod


„Ovim svečanim činom nastavljamo tradiciju da za novogodišnje praznike posjetimo ove ustanove gdje su smještena naša djeca. Zadovoljstvo je vidjeti osmijehe na licu ovih mališana i činjenica da smo ih razveselili neprocjenjiva je nagrada za sve nas“ rekao je prilikom uručenja premijer Halilagić, te se zahvalio upravi Dječijeg sela mira iz Turije, uz čiju podršku je Vlada realizirala ovaj projekat.
Uz premijera Halilagića novogodišnje paketiće mališanima su uručili ministrica pravosuđa i uprave Senada Dizdarević i ministrica prostornog uređenja i zaštitu okolice Anela Ajšić, koje su se i pridružile se zabavi sa djecom.

Odjeljenje za informisanje
29.12.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma